Uppsala stift

Uppsala stift får tre nya präster och sex nya diakoner

Dela

Cecilia Arlewigh, Susanne Birgersson, Eva Ekman, Cornelia Forsell, Olof Hansson, Agneta Liljemark, Rikard Lundmark, Bente Calundann Petersen och Susanne Rodmar så heter de som efter söndag börjar sin tjänst som präster och diakoner i i Uppsala stift.

Prästvigning i Uppsala domkyrka
Prästvigning i Uppsala domkyrka Foto: Magnus Aronsson

Cecilia Arlewigh vigs till diakon och får tjänst i Ovansjö-Järbo pastorat. Susanne Birgersson vigs till diakon och får tjänst i Söderala pastorat. Eva Ekman vigs till diakon och får tjänst i Roslagens norra pastorat. Cornelia Forsell vigs till diakon och får tjänst i Gävle församling. Olof Hansson vigs till präst och får tjänst i Hudiksvalssbygdens församling. Agneta Liljemark vigs till diakon och får tjänst i Alfta-Ovanåkers församling. Rikard Lundmark vigs till präst och får tjänst i Evangeliska fosterlandsstiftelsen, EFS. Bente Calundann Petersen vigs till diakon och får tjänst i Ovansjö-Järbo pastorat. Susanne Rodmar tas emot som präst i Svenska kyrkan och får tjänst i Gimo pastorat.

Vid vigningen avger de sina präst- och diakonlöften som säger att ”de sitt uppdrag ska leva som Kristi tjänare, vara öppna för människors behov, stå på de förtrycktas sida och i sitt sinne vara vänd till Gud och hela skapelsen.

Vigningen sker i Uppsala domkyrka i samband med högmässan kl 11.00 den 9 juni.

För bilder från vigningen kontakta pressekreterare Mats Lagergren

Kontakter

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2021-12-31) 827 604 personer varav ca 50 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Marin Modéus och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. Från och med 1 januari 2022 omfattar Uppsala stift sammanlagt 121 församlingar. Flera församlingar kan samverka i ett pastorat. 95 av stiftets församlingar samverkar i 25 pastorat och 26 församlingar är självständiga enheter med egen ekonomi.

Läs mer om Uppsala stifts församlingar och pastorat på Uppsala stifts hemsida.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye