Region Örebro län

Pressinbjudan: Samtal om primärvården i den västra länsdelen

Dela

Samhället har förändrats. Patienternas behov har förändrats. Primärvårdens uppdrag har och kommer förändras ytterligare. Nu kommer vårdcentralerna utvecklas och anpassas, så att vi kan ge god vård utifrån patienternas behov både idag och imorgon.

Primärvården har fått i uppdrag att arbeta fram ett långsiktigt hållbart och samtidigt flexibelt strukturförslag för vårdcentralerna i Karlskoga, för att kunna ge god och nära vård utifrån patienternas personliga behov och bemanna med rätt kompetenser i rätt lokaler. Vi ska även identifiera hur samarbetet mellan vårdcentralerna i hela länsdelen kan utvecklas.

Vad kan det innebära för Karlskoga och den västra länsdelen? På plats för att berätta mer finns hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Behcet Barsom (KD) och vice ordförande Jenny Steen (S) samt representanter från primärvården; verksamhetschef för vårdcentralerna i den västra länsdelen Sofia Sedin och chefläkare Henrik Ahlin.

Plats: Karolina vårdcentral, Urbrinken 4, Karlskoga

Datum: Fredag 14 juni

Tid: 13:00

Anmäl deltagande till: Lisa Lilja, kommunikatör,  lisa.lilja@regionorebrolan.se

Uppdraget är en del av att anpassa och utveckla hela länets primärvård. Ett arbete som i sin tur härstammar från hälso- och sjukvårdens utvecklingsplan, vilken beskriver hur hälso- och sjukvården ska förändras så att den både blir möjlig att långsiktigt bemanna med rätt kompetenser och ekonomiskt hållbar.

Välkommen!

Nyckelord

Kontakter

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye