Svenska Danssportförbundet

Svenska Saga Ax uttagen till Olympic Qualifying Series, OQS, I Budapest

Dela

Helgen 22-23 juni är det dags för sista kvaltävlingen till OS i Paris. Team Sweden Breaking med B-girl Fairytale, Saga Ax, och landslagscoach Ferhat Düz kommer vara på plats

Saga "Fairytail" Ax
Saga "Fairytail" Ax

För Breaking står sammanlagt 20 platser på spel, 10 för B-boys och 10 för B-girls för att, tillsammans med redan direktkvalade, vara 16 Breakare inom respektive kategori.

- Nu har Sverige en chans på den här historiska resan och vi ska göra vad vi kan för att Saga ska vara en av de 10 B-girls som går vidare till Paris. Saga har redan visat att hon tillhör de 40 bästa i världen, nu handlar det om att vara bäst när det gäller, säger Ferhat.

Kontakter

Bilder

Vi är Svensk Danssport!

Vi är Svensk Danssport!
Svenska Dansanssportförbundet är medlemsförbund inom Riksidrottsförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté och utvecklar, organiserar och administrerar Sveriges officiella danssport. Dansverksamheten bedrivs i föreningar över hela landet, där över 35 000 dansare utövar någon av de 70 dansstilarna.

Sveriges officiella tävlingsverksamhet innefattar Grand Prix- tävlingar (kval) och SM. Internationellt representeras Sveriges av 8 landslag, Team Sweden. När Team Sweden DanceSport vinner - vinner Sverige!

Följ Svenska Danssportförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Danssportförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye