Ving AB

Ostadigare sommarväder skapar rusning efter resor

Dela

Högsommartemperaturerna och solskenet som många svenskar vant sig vid under maj och början på juni ser nu att vara ett minne blott. Och i takt med att kvicksilvret dalat rejält de senaste dagarna med regn, åska och blåst som dragit in över landet kom reslusten som ett brev på posten. Sveriges största researrangör, Ving, vittnar om både en väder- och skatteåterbäringseffekt då försäljningen av resor i helgen ökade med hela 60 procent jämfört med samma tid i fjol.

Greklandssommar är att vänta även i år. Bild från ön Thassos. Fotograf Matina Tsogas, Ving
Greklandssommar är att vänta även i år. Bild från ön Thassos. Fotograf Matina Tsogas, Ving

Framför allt är det resor i närtid och under högsommaren som bokar bäst och under helgen fördubblades antalet bokningar med avresor i juli jämfört med förra veckan. Störst procentuell ökning såg Ving på destinationer som bla grekiska Skiathos, Samos och Thassos.

-Att vädret har en enorm inverkan på svenskarnas reslust är tydligt, vilket helgens försäljning blev ett talande exempel på. På webben ökade resesökningarna med hela 45 procent under helgen jämfört med veckan innan, så det var ett högt tryck. Förutom vädret kan vi kan misstänka att förra veckans skatteåterbäring också hade en bidragande effekt. Det ostadiga vädret ser ut att bestå kommande vecka och regnar det i sillen i midsommar vet vi att det skapar en ännu större reserusning. Så det är onekligen hög tid att boka om man vill solsäkra semestern i sommar. I synnerhet ser vi ett högt tryck på de grekiska öarna, så allt tyder på att vi även detta år kan förvänta oss en riktig Greklandssommar även om Mallorca är den i särklass största destinationen, säger Claes Pellvik, kommunikationschef Ving.

Thailandsvinter att vänta och uppsläpp av nästa sommars resor

Efterfrågan märks även på vinterns resor som under helgen ökade med 30 procent jämfört med vid samma tid i fjol. Thailand sticker ut och redan nu märks en ökning på 25 procent för inbokade resor. Allt tyder därför på att det blir en riktig Thailandsvinter i år.

I dagarna släpper Ving även upp resorna för sommaren 2025, med utvalda hotell och produkter, där de som vill försäkra sig om ett visst hotell, reseperiod eller destination ofta är snabba att boka.

Mest populära charterdestinationer i sommar:

  1. Mallorca
  2. Rhodos
  3. Cypern
  4. Kreta
  5. Turkiet

Kontakter

Bilder

Thailand, foto Agneta Renebo, Ving
Thailand, foto Agneta Renebo, Ving
Ladda ned bild

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Kasserade lakan och frotté från Vings hotell får nytt liv i ny produktserie18.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

I Vings strävan att minska sitt klimatavtryck är en viktig del att hitta lösningar för återbruk av produkter som inte längre används, såsom handdukar och lakan. Ett samarbete har därför inletts med upcycling-företaget Reused Remade och tillsammans med dem kan Sveriges största researrangör nu för första gången ge kasserade hotelltextiler nytt liv i form av en helt ny produktserie med bla necessärer, totebag, tygväska och hårturban. Produkterna kommer att kunna köpas på Vings egna familje- och vuxenhotell från slutet på juli.

Eftertraktade sommaravgångar till Cypern från Växjö Småland Airport26.4.2024 12:22:13 CEST | Pressmeddelande

Om lite drygt en månad lyfter Vings första sommaravgång från Växjö Småland Airport med destination Cypern. Och efter en lång vinter är smålänningarna minst sagt ressugna. De senaste två veckorna har försäljningen ökat med 69 procent jämfört med samma tid i fjol, men det är inte bara sommarresorna till Cypern som lockar. Nu släpper även Ving upp nästa vinters resor till Gran Canaria där säsongen startar upp i samband med den eftertraktade höstlovsveckan.

Ving vittnar om ”skatteeffekt”: Rekordstor skatteåterbäring skapar reserusning15.4.2024 14:26:48 CEST | Pressmeddelande

Med ökade räntekostnader är årets skatteåterbäring rekordstor och i förra veckan fick en stor andel svenskar ett extra tillskott i kassan. Och är det något som utbetalningen skapar så är det reslust. Hos Sveriges största researrangör Ving ökade antalet bokningar under helgen med hela 55 procent jämfört med samma helg i fjol och på ving.se ökade sökningarna på resor med 32 procent.

6 av 10 charterresor med Ving till Cypern från Umeå redan slutsålda12.4.2024 06:21:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges största researrangör Ving vittnar om ett högt tryck på charterresorna från Umeå Airport. Bara under förra veckan ökade försäljningen med 100 procent jämfört med samma tid i fjol. Redan nu är 6 av 10 platser på sommarens avgångar till populära Cypern bokade och Ving räknar med ett fortsatt högt tryck, även på vinterns resor till Gran Canaria som bokningsmässigt ligger i linje med fjolåret.

6 av 10 charterresor med Ving redan bokade från Luleå i sommar12.4.2024 06:14:40 CEST | Pressmeddelande

Efter en lång vinter börjar Luleåborna och norrbottningarna nu blicka söderut. Strax innan Valborg, den 27 april, lyfter sommarsäsongens första charterflyg med Ving från Luleå Airport och dagen därefter ytterligare ett, då med destination Rhodos. Och efterfrågan på Vings charterresor i sommar är stor. Redan nu är 6 av 10 platser slutsålda och första avgångarna är helt fullbokade. Men även vinterns resor till Gran Canaria lockar. Jämfört med samma tidpunkt i fjol ser Ving en ökning med 45 procent när det gäller inbokade resenärer till vintern.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye