Lidingöloppet är Årets ängel

Dela

Världens största terränglopp har mottagit Lidingö stads utmärkelse ”Årets ängel” tack vare sina insatser att inspirera till en fysiskt aktiv livsstil.

Mia Arnhult, Ordförande Lidingöloppet och Eva-Lena Karlsson, Ekonomiansvarig Lidingöloppet tog emot priset på Millesgården.
Mia Arnhult, Ordförande Lidingöloppet och Eva-Lena Karlsson, Ekonomiansvarig Lidingöloppet tog emot priset på Millesgården. Foto: Lidingöloppet

Varje år på nationaldagen delar Lidingö stad ut utmärkelsen ”Årets ängel” för insatser inom kultur, idrott och hälsa. I år, 2024, fick Lidingöloppet motta utmärkelsen på Millesgården med följande motivering;

"Lidingöloppet är världens största terränglopp och huvudloppet genomförs i år för 60:e gången. Den betydelse som Lidingöloppet har för folkhälsan lokalt, nationellt och även globalt låter sig inte värderas men dess roll som motor och inspiration för en fysiskt aktiv livsstil bland ständigt nya grupper är odiskutabel. För barn och ungdomar med olika förutsättningar, socialt eller på grund av funktionsvariationer, har Lidingöloppet skapat nya vägar till en meningsfull fritid.

För Lidingös föreningsliv är Lidingöloppet en grundförutsättning. För Lidingös stads arbete som en kommun med hälsa och välbefinnande som förtecken är Lidingöloppet sedan decennier en stark drivkraft. Lidingöloppet är Årets ängel."

Lidingöloppet firar 60-loppsjubileum i år och Intresset för att springa ökar generellt i landet igen efter pandemin, något som också Lidingöloppet märker av. Utöver sina mångåriga insatser för löparna har Lidingöloppet också bidragit till att tusentals Lidingöbor årligen engagerar sig i funktionärsverksamhet genom föreningar och organisationer som gynnas ekonomiskt.

– Lidingöloppet är väldigt viktig för idrotten och föreningslivet här på Lidingö. Vi ser ett ökat intresse för löpning nu och glädjande nog främst bland killar och tjejer mellan 18 - 32 år. Det är något vi har strävat efter för att säkra framtiden, säger Krister Svensson, generalsekreterare på Lidingöloppet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Utmärkelsen Årets ängel gick 2024 till Lidingöloppet
Utmärkelsen Årets ängel gick 2024 till Lidingöloppet
Ladda ned bild
Mia Arnhult, Ordförande Lidingöloppet och Eva-Lena Karlsson, Ekonomiansvarig Lidingöloppet tog emot priset på Millesgården.
Mia Arnhult, Ordförande Lidingöloppet och Eva-Lena Karlsson, Ekonomiansvarig Lidingöloppet tog emot priset på Millesgården.
Ladda ned bild
Krister Svensson, Generalsekreterare Lidingöloppet
Krister Svensson, Generalsekreterare Lidingöloppet
Ladda ned bild

Om Lidingöloppet

TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras under den sista helgen i september varje år på Lidingö. Under helgen pågår inte mindre än tio olika löpartävlingar med mängder av olika klasser. Det största och mest välkända loppet är TCS Lidingöloppet som är 30 km terränglöpning, med start på Koltorps Gärde och målgång på Grönsta Gärde. Lidingöloppet har arrangerats varje år sedan 1965.

Lidingöloppet är en del av En Svensk Klassiker. Under helgen arrangeras även TCS Lidingöloppet 15 som ingår i Halvklassikern och Rosa Bandet-loppet som ingår i Tjejklassikern samt Kortklassikern. Lidingöloppet ägs och arrangeras av de två idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott.

Utöver Lidingöloppshelgen arrangerar Lidingöloppet även följande lopp:

-Vårmilen sista helgen i april
-Blodomloppet Stockholm, 5/10 km löpning/gång på Djurgården i mitten av juni
-Lidingöloppet i Funäsfjällen i juli

Följ Lidingöloppet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lidingöloppet

Ökat intresse när Lidingöloppet Vårmilen arrangeras på lördag23.4.2024 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 27 april drar terrängloppsäsongen igång på riktigt med natursköna Lidingöloppet Vårmilen. Nästan 700 deltagare väntas till start, vilket i så fall är en ökning på över 50 procent mot 2023 och det är de bästa siffrorna sedan 2018. Det förstärker bilden av att intresset för att springa lopp ökar igen i Sverige. Vårmilen arrangeras av Lidingöloppet, som är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

Starkt startfält i årets lopp21.9.2023 09:32:00 CEST | Pressmeddelande

TCS Lidingöloppets startfält är starkare än någonsin tidigare på damsidan. Bland vinnarkandidaterna finns fjolårs-segraren Sylvia Medugu Kiberenge, Sveriges främsta maratonlöpare Hanna Lindholm och utmanaren Carolina Johnson. På herrsidan är det starkaste namnet amerikanen Diego Estrada, som satte nytt banrekord på Stockholm Halv-maraton i år. Han utmanas främst av orienteringsvärlds-mästaren Emil Svensk och marockanen Chakib Lachgar Latrache. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en folkfest med deltagare från hela Sverige och cirka 70 länder runt om i världen. Totalt kommer över 25 000 personer till start i år under helgen. Tävlingen ingår i En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Engelbrektsloppet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye