Solna stad

Ungdomsråd ska öka ungdomars delaktighet

Dela

Solna stad inrättar ett ungdomsråd. Syftet är att stärka ungdomars delaktighet i den politiska processen och är ett sätt för Solnas politiker att få ungdomars perspektiv i aktuella frågor.

Bild: Maskot Bildbyrå AB
Bild: Maskot Bildbyrå AB

Tanken är att ungdomsrådet ska bli en plattform för ungdomar att uttrycka åsikter och komma med idéer i frågor som är viktiga för dem.

- Unga behöver ges mer inflytande över sin framtid i Solna. Ungdomsrådet blir ett viktigt forum där de kan driva sina frågor och vara med och påverka de politiska besluten, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Ungdomsrådet kommer att vara ett rådgivande samrådsorgan till kommunstyrelsen. Det ska bestå som mest av 15 medlemmar i åldrarna 13-19 år som är folkbokförda, studerar eller på annat sätt är verksamma i Solna stad. De ska representera en mångfald av bakgrund, erfarenheter, åsikter och bo eller vara verksamma i olika delar av Solna. Rådet ska vara partipolitiskt och religiöst obundet.

Kommunstyrelsen beslutade om att inrätta ett ungdomsråd den 17 juni. Det första ungdomsrådet väljs i höst och mandatperioden är maximalt två år. Ungdomsrådet ska sammanträda minst fyra gånger per år.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye