IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Pressinbjudan: SKGS presenterar kartläggningen Industrins elbehov till 2035

Dela

Hur ser industrins elbehov ut till 2035? Gäller prognosen om 70 TWh till år 2030 fortfarande? Rimmar nuvarande utbyggnad av elproduktion med industrins investeringsplaner och den gröna omställningen? Måndagen den 17 juni håller SKGS en pressträff för att presentera kartläggningen av industrins elbehov till 2035 och en uppdaterad lägesbild av elbehoven till 2030.

Energiproduktion och elbehov analyseras ofta med siktet inställt på år 2045 då Sverige ska vara klimatneutralt. Samtidigt ökar efterfrågan på el år för år till följd av industrins klimatomställning.

Kartläggningen ”Industrins elbehov till 2035” presenteras inledningsvis av Johan Bruce, verksamhetsansvarig SKGS, och diskuteras sedan av:

  • Viveka Beckeman, vd, Skogsindustrierna
  • Jonas Hagelqvist, vd, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna
  • Maria Sunér, vd, Svemin
  • Annika Roos, vd, Jernkontoret


Datum: Måndagen den 17 juni
Tid: 10.00-11.00
Plats: 002 Vardagsrummet, Näringslivets hus, Storgatan 19, Stockholm

Anmäl ditt deltagande till linn.friman@ikem.se. Föranmälan krävs.

Välkommen!

Läs mer om SKGS: www.skgs.se

Kontakter

Länkar

Om oss

IKEM – Innovations- och kemiindustrierna i Sverige är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder 1.250 svenska och utlandsägda företag med cirka 70.000 medarbetare. Företagen arbetar med kemi i vid bemärkelse och står för en fjärdedel av industrins exportvärde och för en femtedel av industrins förädlingsvärde.

Följ IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

IKEM kräver omedelbara åtgärder för ökad elproduktion18.6.2024 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Industrins elbehov ökar med 88 TWh fram till 2035. Det motsvarar ytterligare nästan två tredjedelar av Sveriges nuvarande elanvändning. Det tidigare prognostiserade tillkommande elbehovet om 70 TWh till år 2030 har senarelagts till år 2032 med anledning av bristerna i svensk elproduktion och elnätskapacitet. Det visar en kartläggning som gjorts på uppdrag av SKGS – ett energisamarbete mellan de elintensiva industriernas branschorganisationer. IKEM kräver nu mindre snack och mer verkstad från politiken.

Industriarbetsgivarna och IKEM: Så ser förutsättningar ut inför avtal 20257.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svensk industri är avgörande för Sveriges ekonomiska utveckling och företagens internationella konkurrenskraft påverkar vilka löneökningar Sverige kan hantera. Hur ser förutsättningarna ut inför avtalsförhandlingarna 2025? Välkommen på pressträff med IKEM – Innovations- och kemiindustrierna och Industriarbetsgivarna i Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm den 14 juni kl 9.30.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye