Hela Gräsö får fast busstrafik när sommartidtabellen införs

Dela

Måndag 17 juni inför UL sommartidtabell i kollektivtrafiken. Tabellen omfattar såväl bussar som tåg och sträcker sig till och med 18 augusti. En positiv nyhet är hela att Gräsö får fast busstrafik under sommaren. Den största förändringen i Uppsala är att linjerna 30 och 31 byter nummer till linje 13 respektive 14 i och med införandet av sommartidtabellen.

-Vi är glada över att erbjuda de som bor på eller besöker Gräsö fast busstrafik hela sommaren. Det är en populär sommarö. I och med att vi infört ett fast pris på 39 kronor oavsett hur långt man reser, ger det ännu fler människor möjlighet att besöka detta paradis, säger Jenny Lundström (MP), ordförande i trafik- och samhällsutvecklingsnämnden.

Under sommaren kommer linje 811 köra hela vägen till färjeläget i Öregrund. Det gör det möjligt för fler att resa kollektivt till och från Gräsö med färjan och linje 853.

Sommartidtabellen innebär också att många avgångar i lokal – och regionbusstrafiken får färre avgångar eftersom det är färre som pendlar till skola och arbete under sommaren.

- Då vi har färre resenärer under sommaren drar vi ner trafiken. Det är mer kostnadseffektivt att ha färre avgångar, när vi har färre resenärer säger Lina Lundberg, avdelningschef trafik, Region Uppsala.

Utöver färre avgångar är det några busslinjer som byter nummer. Det handlar om linjerna 30 och 31, tidigare kallade mjuka linjer, som blir linje 13 respektive linje 14. Den senare gör sommaruppehåll 29 juni och är åter i trafik 17 augusti.

Precis som tidigare somrar ställs linje 12, som går mellan Ulltuna och Stenhagen, helt in delar av sommaren. I år från midsommarafton 21 juni-17 augusti.

Busslinje 810 kommer gå fyra gånger om dagen till Fjällnora, både på vardagar och helger.

- Vi har i år infört en sommarlovsbiljett som ger barn och ungdomar mellan 7–19 år möjlighet att resa fritt med UL, så vi hoppas att många ska komma ut och upptäcka alla fina badplatser och den vackra natur som vårt län har att erbjuda, säger Nikodemus Kyhlén, avdelningschef marknad, Region Uppsala.

All information om förändringarna under sommaren finns på UL:s websida och i UL-appen.

Kontakter

Länkar

Följ Trafik och samhälle

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafik och samhälle

Bussturer går annan väg på Valborg26.4.2024 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Under 28 april- 1 maj får några av UL:s busslinjer andra resvägar. Skälet är de avspärrningar som görs i centrala Uppsala när många deltar i Valborgsfirandet. Den 28-29 april ordnar Södermanlands-Nerikes nation, en festival vilket påverkar linje 6. Övriga dagar är det linjerna 1,2,6,7,9 och 11 som får annan väg än annars. De alternativa körvägarna gäller tisdag 30 april klockan 7.00 fram till klockan 8.00 tisdag 1 maj. Linje 6 dras om redan söndag 28 april från klockan 16.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye