European Energy

European Energy ingår PPA (Power Purchase Agreement) med Microsoft

Dela

European Energy har ingått flera långsiktiga elhandelsavtal, PPA:er, med Microsoft. Den förnybara elen kommer att produceras i ett flertal vind- och solparker i Sverige och Danmark.

Avtalen omfattar 3,6 TWh under hela avtalsperioden, vilket stödjer Microsofts mål att tillgodose hela sitt energibehov med energi från förnybara källor senast 2025 och vara koldioxidnegativt senast 2030.

–  Vi är glada över att Microsoft har åtagit sig att driva på den gröna omställningen. Utbyggnaden av förnybar energi kräver betydande kapitalinvesteringar och är beroende av att stora intressenter engagerar sig i att köpa den förnybara el som produceras i anläggningarna, säger Jens-Peter Zink, Deputy CEO på European Energy.

– På Microsoft har vi åtagit oss att göra vår del för att stödja utfasningen av fossila bränslen på de marknader där vi är verksamma. Vi är glada över att de projekt där vi har avtal med European Energy är i kommersiell drift - vilket direkt bidrar till våra hållbarhetsmål som omfattar 100 procent förnybar energi för företagets verksamhet i slutet av 2025. Att ha pålitliga partners som kan leverera är avgörande för att uppnå våra CO2-negativa mål, säger, säger Adrian Anderson, General Manager för Renewables, Carbon Free Energy och Carbon Dioxide Removal (CDR).

Kontakter

Om oss

European Energy utvecklar, finansierar, bygger och driver vind- och solkraftparker samt storskaliga Power-to-X-anläggningar i hela världen. Vi levererar helhetslösningar och tar fram våra egna system, metoder och tekniska lösningar.  Sverige är en av bolagets nyckelmarknader. European Energys vision är att vara en världsledande kraft i den gröna omställningen. Läs mer om European Energy på LinkedIn eller https://se.europeanenergy.com/

Följ European Energy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från European Energy

European Energy och Svea Vind Offshore undersöker möjligheterna för e-metanolfabrik i Söderhamn12.2.2024 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Den danska energiutvecklaren, European Energy och den svenska aktören för havsbaserad vindkraft, Svea Vind Offshore, har undertecknat en avsiktsförklaring för köp av detaljplanerad industrimark i Ljusne-Vallvik utanför Söderhamn. Målet är att använda marken för bygget av en e-metanolfabrik som kan bli en av världens största och en stor arbetsgivare i Söderhamn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye