GlobeNewswire

JLT Mobile Computers lanserar uppgraderad VERSO™-serie med marknadens högsta prestanda

Dela

Uppgraderade VERSO-serien
Bild tillgänglig: pr@jltmobile.com

Tack vare den kraftfulla Intel® Core™ i7-processorn kan avancerade applikationer med höga krav på prestanda utföras snabbare än någonsin. De stryktåliga datorerna i uppgraderade VERSO-serien är idealiska för marknadssegment som gruvdrift, jordbruk, försvar, skogsbruk och hamnar.

Växjö, Sverige, 13:e juni 2024 * * * JLT Mobile Computers, ledande utvecklare av tillförlitliga datorlösningar för krävande miljöer, lanserar idag en uppgradering av de stryktåliga datorerna i deras VERSO™-serie. De uppgraderade datorerna levererar tack vare en kraftfull kombination av 11:e generationens Intel® Core™ i7-processor, disklagring och lagringskapacitet marknadens högsta prestanda, och tar därmed fordonsmonterade datorer till nästa nivå.

Drar nytta av 30 års innovation av stryktåliga datorer

Tack vare tre decenniers erfarenhet inom branschen för stryktåliga datorer och ett starkt kundfokus levererar JLT marknadens mest uppskattade ruggade datorer. Under sin långa närvaro i branschen har JLT kontinuerligt förfinat sina ingenjörsprocesser och gjort designförbättringar baserade feedback från kunder och branschexperter. Med ett internt ingenjörsteam, ett helt eget testcenter och produktionsanläggning i Sverige kontrollerar JLT varje aspekt av produktionen med hög precision. Datorerna byggs från grunden med kundnytta och användarvänlighet i åtanke. Resultatet är oöverträffad kvalitet och tillförlitlighet, och nu senast – den uppgraderade VERSO-serien.

Nyckelfunktioner för VERSO-seriens stryktåliga datorer inkluderar:

 • 11:e generationens Intel® Core™ i7-1185GRE processor
 • Standardkonfiguration med 16 GB snabbt, effektivt DDR4-minne (tillgänglig upp till 32 GB)
 • Wi-Fi 6E för förbättrad säkerhet, bättre nätverksanslutning och bättre täckning
 • Framtidssäker – kör både Windows 11 och Windows 10
 • Praktiskt taget oförstörbar kapacitiv skärm med JLT PowerTouch™ och som är läsbar i solljus
 • Dockningsfri lösning – eliminerar onödiga driftsstopp på grund av opålitliga anslutningar mellan en tablet/dator och docka

Uppgraderingen möjliggör snabb realtidsbehandling av stora mängder data. Idealisk för avancerade applikationer som HD-videostreaming, GEO-beräkningar, 3D-kartläggning, bildbehandling och mer.

Uppgraderad med 11:e generationens Intel Core i7-processor och med senaste teknologin såsom Wi-Fi 6E och Windows 11

Med de uppgraderade modellerna av stryktåliga datorer i VERSO-serien cementerar JLT sin ledande position genom att erbjuda de mest kraftfulla ruggade fordonsmonterade datorerna i branschen. Den uppgraderade högpresterande VERSO-serien är designad för företag som vanligtvis kör tunga klientapplikationer med höga krav på prestanda samt behov av pålitlig, problemfri drift i krävande miljöer. Lämplig för företag inom branscher som gruvdrift, jordbruk, försvar, skogsbruk och hamnar.

VERSO-seriens ruggade datorer snabbar upp 3D-kartläggning, simuleringar, bildbehandling och andra komplexa uppgifter med höga krav på prestanda

Kunder med maximala prestandakrav kommer att dra nytta av bättre prestanda gällande såväl processor som grafik. Dessutom kan standardkonfigurationen med 16 GB snabb, effektiv DDR4-minne utökas till 32 GB för att möjliggöra behandling av stora mängder data i realtid. Med denna massiva prestandaförbättring kan kunder nu köra avancerade uppgifter i högre takt.

De stryktåliga datorerna i VERSO-serien hanterar uppgifter som:

 • Realtidsövervakning och kontroll av utrustning
 • 3D-kartläggning och visualisering av terräng, strukturer eller andra geografiska funktioner för att hjälpa operatörer att navigera och undvika faror
 • Bildbehandling för uppgifter som objektigenkänning eller terränganalys
 • Statistisk analys eller simuleringar av stora mängder data från sensorer, drönare eller kameror för att stödja beslutsfattande
 • Videoanalyser i realtid
 • Högupplösta grafiska animationer
 • Köra simuleringsalgoritmer och optimeringsmodeller för gruvplanering
 • GPS-styrd plantering, övervakning av grödor och hantering av bevattningssystem inom precisionsjordbruk
 • Gränssnitt med borrmaskiner eller grävmaskiner som ger kritiska data som oljetryck, positionering och prestanda med mera inom gruvindustrin

Dessutom är VERSO-seriens robusta datorer Navis Ready-validerade, vilket säkerställer problemfri integration med Navis N4 terminaloperativsystem (TOS) på hårdvaru- och mjukvarunivå.

Framtidssäker – redo för Windows 11

VERSO-serien med Intel Core i7-processor är förberedd för att köra Windows 11, vilket medför många fördelar såsom förbättrade säkerhetsfunktioner som tillexempel förbättrad kryptering för att skydda känslig data. Dessutom kommer Windows 11 med ett förbättrat användargränssnitt och är designad för att utnyttja hårdvaruresurser mer effektivt, såsom bättre ström- och minneshantering samt förbättrade schemaläggningsalgoritmer för att säkerställa att CPU-kapaciteten fördelas effektivt, vilket därmed frigör prestandaförbättringar jämfört med Windows 10.

Wi-Fi 6E för förbättrad säkerhet, bättre anslutning och bättre täckning

De uppgraderade datorerna i VERSO-serien har också integrerad dual-band 802.11ax, känd som Wi-Fi 6E, vilket ytterligare förbättrar säkerheten samt prestandan. Genom att införliva de senaste säkerhetsprotokollen inklusive stöd för WPA3-kryptering, förbättrar Wi-Fi 6E dataintegriteten och skyddet mot cyberhot. Dessutom tillåter Wi-Fi 6E fler anslutningar samtidigt och erbjuder högre dataöverföringshastigheter jämfört med tidigare Wi-Fi-standarder.

“Huvudfokuset for oss på JLT är att förbättra våra kunders verksamheter genom att möjliggöra problemfri datakommunikation även i de mest avlägsna och utmanande miljöerna,” säger Per Holmberg, VD på JLT Mobile Computers. “Därför kan vi utveckla de mest högpresterande och tillförlitliga stryktåliga datorerna i världen. Datorerna i den uppgraderade VERSO-serien levererar så pass hög prestanda att de kan hantera mycket avancerade applikationer inom gruvdrift, energi, jordbruk och liknande industrier.”

För mer information om JLT Mobile Computers och dess datorprodukter, tjänster och lösningar, besök www.jltmobile.com. Finansiell information finns på JLT:s investerarsidor.

FörfrågningarPresskontakt Certified Adviser
JLT Mobile Computers Grouppr@jltmobile.comEminova Fondkommission AB
Per Holmberg, CEOTel.: +46 08 684 211 10
Tel.: +46 70 361 3934adviser@eminova.se
per.holmberg@jltmobile.com
www.jltmobile.com
www.eminova.se

Om JLT Mobile Computers

Tillförlitlig prestanda, mindre krångel. JLT Mobile Computers är en ledande leverantör av stryktåliga mobila datorer och lösningar för de tuffaste miljöerna. 30 års erfarenhet har gjort det möjligt för oss att sätta standarden vad gäller användningen av ruggad IT-utrustning. Detta genom en kombination av oöverträffad produktkvalitet, enastående service och support samt förstklassiga lösningar som säkerställer problemfri drift för kunder inom lager/logistik, transport, tillverkning, gruvor, hamnar och jordbruk. JLT agerar globalt med kontor i Sverige, Frankrike och USA och med ett internationellt nätverk av återförsäljare på lokala marknader. Företaget grundades 1994 och är sedan 2002 noterat på Nasdaq First North Growth Market under symbolen JLT med Eminova Fondkommission AB som Certified Adviser. För mer information, besök www.jltmobile.com.

Följ GlobeNewswire

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från GlobeNewswire

Elanders ändrar datum för offentliggörandet av bokslutskommunikén för 202412.7.2024 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Elanders styrelse har beslutat att senarelägga offentliggörandet av bokslutskommunikén för 2024 till den 28 januari 2025, i stället för den 25 januari 2025 som tidigare aviserats. För mer information, kontakta Magnus Nilsson, VD och koncernchef, telefon: 031-750 07 50 Åsa Vilsson, CFO, telefon: 031-750 07 50 Bilaga 2024-07-12 Elanders pressmeddelande - Elanders ändrar datum för offentliggörandet av bokslutskommunikén för 2024

Halvårsrapport 2024, januari – juni12.7.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Kvartalet Andra kvartalets orderingång uppgick till 769 MSEK (703), motsvarande en ökning med 9 %, varav förvärvad tillväxt står för 36 % och organisk tillväxt -22 %. Valutaeffekter har påverkat koncernens omsättning med -5%Nettoomsättningen uppgick till 845 MSEK (703), motsvarande en ökning med 20 %, varav förvärvad tillväxt står för 40% och organisk tillväxt -20%. Valutaeffekter har i kvartalet ingen väsentlig påverkan på omsättningen Justerad EBIT uppgick till 172 MSEK (154), motsvarande en justerad rörelsemarginal på 20,4 % (21,9) EBIT uppgick till 104 MSEK (150), motsvarande en rörelsemarginal på 12,3 % (21,4) Justerat resultat efter skatt uppgick till 103 MSEK (119) och justerad vinst per aktie till 2,12 SEK (2,56) Resultat efter skatt uppgick till 34 MSEK (116) och vinst per aktie till 0,70 SEK (2,48) Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 152 MSEK (78) Första halvåret Orderingången för det första halvåret uppgick till 1 242 MSEK (1 384), motsvarande en minskning

Elanders AB: Delårsrapport januari – juni 202412.7.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Första halvåret 2024 Omsättningen uppgick till 6 771 (7 040) Mkr. Det motsvarade en organisk omsättningsminskning om fem procent, om förvärv samt nedlagd verksamhet exkluderas och oförändrade valutakurser används.Justerad EBITA uppgick till 395 (427) Mkr, vilket motsvarade en justerad EBITA-marginal om 5,8 (6,1) procent.Rörelseresultatet belastades med engångsposter om -73 (-81) Mkr som huvudsakligen var hänförliga till strukturåtgärder i USA och Kina, medan resterande avsåg förvärvskostnader samt avgångsvederlag till tidigare CFO. Jämförelseperiodens engångsposter var främst hänförliga till de felaktigheter som uppmärksammades i ett av koncernens bolag i Nordamerika och som korrigerades i första kvartalet 2023.Justerat nettoresultat uppgick till 68 (156) Mkr, motsvarande 1,89 (4,37) kronor per aktie.Operativt kassaflöde justerat för köpeskillingar för förvärv ökade till 1 157 (1 049) Mkr. Operativt kassaflöde inklusive förvärv uppgick till 141 (1 049) Mkr.Cash conversion ökade till 12

Inbjudan till HMS Networks telefonkonferens för det andra kvartalet 202427.6.2024 16:00:00 CEST | Pressmeddelande

HMS Networks AB (publ) offentliggör sin rapport för det andra kvartalet 2024 fredagen den 12 juli 2024 klockan 07.30. Samma dag klockan 09.00 arrangeras en telefonkonferens för press och aktiemarknad, där VD och koncernchef Staffan Dahlström samt finanschef Joakim Nideborn presenterar rapporten. Presentationen hålls på engelska och följs direkt via telefon eller via internet. De bilder som används under presentationen kommer finnas tillgängliga på HMS webbplats före telefonkonferensen. Om du önskar delta via webcasten går du in på nedan länk. Länk till webbsändningen Om du önskar delta via telefonkonferens registrerar du dig via länken nedan. Efter registreringen får du telefonnummer och ett konferens-ID för att logga in till konferensen. Via telefonkonferensen finns möjlighet att ställa muntliga frågor. Länk till telekonferens Presentation och inspelning kommer finnas tillgängligt på HMS webbplats efter telefonkonferensen. För mer information, kontakta: Staffan Dahlström, VD HMS, +46

Elanders publicerar datum för delårsrapport andra kvartalet 2024 samt telefonkonferens24.6.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elanders publicerar delårsrapport för andra kvartalet 2024 fredagen den 12 juli 2024 kl. 07.30 (svensk tid), följt av telefonkonferens kl. 09.00 (svensk tid) med Magnus Nilsson, VD och koncernchef, samt Åsa Vilsson, CFO. Vi bjuder in fondförvaltare, analytiker och media att delta i telefonkonferensen. För att delta, registrera dina uppgifter via registreringslänken nedan. När du har registrerat dig kommer du att få ett separat e-postmeddelande som innehåller inringningsnummer och PIN-koder. Anmäl dig till telefonkonferensen här. Agenda 08.50 Konferensnumret öppnas 09.00 Genomgång av delårsrapporten 09.20 Frågestund 10.00 Avslutning Under telefonkonferensen kommer en presentation att hållas. För att få tillgång till denna presentation, vänligen klicka på följande länk: https://www.elanders.com/sv/presentationer För mer information, kontakta Magnus Nilsson, VD och koncernchef, telefon: 031-750 07 50 Åsa Vilsson, CFO, telefon: 031-750 07 50 Bilaga 2024-06-24 Elanders pressmeddelande - Ela

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye