DreamHack och Tele2 förnyar samarbetet

Dela

DreamHacks internetuppkoppling är säkrad. Världens största festival för gamingkulturen har förnyat sitt samarbete med Tele2. För åttonde året i rad såg Tele2 till att DreamHack Summer hade det bästa bredbandet och att storsatsningen DreamHack Stockholm i november får det.

DreamHack Summer i Jönköping har blivit en institution för den svenska gamingkulturen. Varje juni sedan 2002 har världens största festival för gamingkulturen öppnat upp portarna till Elmia för en oförglömlig helg. Årets festvial var inget undantag, tack vare supersnabbt internet från Tele2. Ett samarbete som nu har förnyats för DreamHack Stockholm.

– Vi är oerhört glada över att Tele2 vill fortsätta som DreamHacks officiella bredbandspartner. Deras supersnabba uppkoppling har spelat en viktig roll i festivalens utveckling, säger Andreas Jernberg, Managing Director och VP Parnterships på ESL FACEIT Group/DreamHack.

Sedan 2016 har DreamHack och Tele2 arbetat tillsammans för att säkra den absolut bästa upplevelsen för besökarna. När samarbetet nu förnyas innebär det att DreamHack återigen kan stoltsera med en uppkoppling på 20 Gbit per sekund, både upp och ned. Under DreamHack Summer i Jönköping hade Tele2 stor närvaro på plats, med monter och en panel med temat: “Inkluderande gaming och e-sport som brobyggare”, tillsammans med Prinsparets Stiftelse. Två aktiveringar som även kommer till Stockholm.

– Vi på Tele2 är stolta över vårt samarbete med DreamHack. Förutom att leverera bredbandshastighet av världsklass till festivaldeltagarna, arrangerar vi egna turneringar för att förhöja upplevelsen inom e-sport och gaming. Genom att fortsätta samarbetet vill vi introducera fler till all den underhållning som finns inom både e-sport och gaming. Det är otroligt roligt och spännande att få jobba med detta! säger Jonas Lundquist, marknadsdirektör på Tele2. 

Genom åren har DreamHack och Tele2 genomfört en rad spännande aktiviteter. För några år sedan satte Tele2 världsrekord i bredbandshastighet på plats på DreamHack, då de nådde smått otroliga 1.6 terabit per sekund. I den hastigheten kan 5.3 miljoner människor samtidigt strömma musik på högsta kvalitet, eller så kan man ladda ner tio kopior av spelet Fortnite på mindre än en sekund.

Kontakter

Om DreamHack

DreamHack grundades 1994 och är idag världens största festival för gamingkulturen. DreamHack arrangeras runt om i världen och innehåller e-sporttävlingar, livemusik, utställningar, LAN, cosplay och mycket mer. DreamHack är en pionjär inom esport och en av de största globala producenterna av esportinnehåll. Miljontals tittare från hela världen tittar på DreamHacks sändningar varje år. DreamHack-evenemangen välkomnade över 335 000 besökare under 2019.

Följ DreamHack/EFG Nordics

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DreamHack/EFG Nordics

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye