Efter succén — DreamHack och Pantamera med nytt samarbete

Dela

DreamHack och Pantamera fortsätter sitt framgångsrika samarbete. I sex år har världens största festival för gamingkulturen och Sveriges ledande aktör inom återvinning arbetat för att få fler människor att panta genom aktiveringar mot gamingkulturen. En succésaga som samlat in miljontals kronor och bidragit till en bättre miljö.

Världens största festival för gamingkulturen och Sveriges ledande återvinningsföretag förnyar sitt samarbete. DreamHack och Pantamera arbetar sedan 2018 tillsammans för att främja hållbarhet, återvinning och samhällsengagemang inom e-sport och gaming.

– Samhällsengagemang är otroligt viktigt för att driva förändring, något som vårt samarbete med Pantamera påminner oss om hela tiden, säger Andreas Jernberg, Managing Director & VP Partnerships ESL FACEIT Group/DreamHack. Vi är en del av en enad spelindustri som tillsammans formar en grönare och mer hållbar värld för alla.

DreamHacks festivaler har blivit en plattform för Pantamera som i flera år spelat en betydande roll i samhället, och som årligen återvinner över 2,7 miljarder dryckesförpackningar.

– Vi kämpar, samlar och ger tillbaka — vårt engagemang sträcker sig bortom siffror. Det börjar på samhällsnivå och handlar om att skydda vår miljö för framtida generationer, säger Lovisa Lannerstedt, marknadschef på Pantamera. Pantamera har alltid handlat om att uppmuntra människor att göra gott och tacka dem som gör det. DreamHack är en perfekt plattform för oss, där vi får träffa unga människor som är bra på att konsumera, men kanske inte alltid lika bra på att återvinna.

Pantamera började synas inom gaming och esport redan 2011 när de märkte att unga män inte återvann trots hög konsumtionsmängd. Sedan dess har Pantamera varit svenska spelvärldens ansikte utåt inom hållbarhet. Klassiska reklamfilmer i form av musikvideor med esport-stjärnor har varvats med internationella Counter-Strike-turneringar finansierade av återvunna burkar och flaskor. Sedan 2016 har dessutom över två miljoner kronor samlats in till välgörenhet och företagets arbete har ökat återvinningen bland unga män med sju procent.

Under årets DreamHack Summer hade Pantamera en monter med mängder av aktiviteter. Den otroligt populära ambassadören SampeV2 fanns på plats för att möta fans och utmanade dem i Counter-Strike-tävlingar på Main Stage. Aktiviteter som vi även kommer att se när det är dags för storsatsningen DreamHack Stockholm.

Kontakter

Inga HowellVP of Corporate Communications & PRESL Faceit Group

press@efg.gg

Om DreamHack

DreamHack grundades 1994 och är idag världens största festival för gamingkulturen. DreamHack arrangeras runt om i världen och innehåller e-sporttävlingar, livemusik, utställningar, LAN, cosplay och mycket mer. DreamHack är en pionjär inom esport och en av de största globala producenterna av esportinnehåll. Miljontals tittare från hela världen tittar på DreamHacks sändningar varje år. DreamHack-evenemangen välkomnade över 335 000 besökare under 2019.

Följ DreamHack/EFG Nordics

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DreamHack/EFG Nordics

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye