Aleris

Aleris står redo att svara på myndigheternas behov av humanitär hjälp till Gaza

Dela

EU-kommissionen har skickat en begäran till Sverige om att ta emot patienter från Gaza. Aleris är redo att ta emot traumapatienter inom ramen för det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Gaza från Sveriges sida.

Aleris är redo att ta emot traumapatienter inom ramen för det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Gaza från Sveriges sida.
Aleris är redo att ta emot traumapatienter inom ramen för det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Gaza från Sveriges sida.

Stridigheterna mellan Israel och Hamas har nu pågått sedan terroristgruppen Hamas attackerade Israel den 7 oktober 2023. Den humanitära situationen i området är förödande och behovet av sjukvård och läkemedel är både enorma och akuta.

Aleris 4000 medarbetare står redo att svara på myndigheternas potentiella behov och bistå regeringen med den specialistvård som behövs, till exempel genom specialiserad rehabilitering och medicinskt prioriterad ortopedi och kirurgi i våra operationssalar i Sverige.

Inom Aleris Rehab Station, ett nationellt och internationellt rehabiliteringscenter, har vi etablerat en unik vårdkedja för krigsskadade ihop med Karolinska Universitetssjukhuset. Sedan tidigare tar Aleris emot traumapatienter från Ukraina, både soldater och civila, som skadats i strid. Vården som bedrivs inom Aleris är en del av det samlade hälso- och sjukvårdsstödet till Ukraina från Sveriges sida.

Vi ställer oss till förfogande för eventuella möten om hur vi med gemensamma krafter mellan staten, myndigheter, regioner och oss vårdgivare kan säkra det humanitära stödet.

Nyckelord

Kontakter

Pressjour

Aleris presstjänst nås dygnet runt på +46 (0)730 – 38 38 20 (ej sms). Du kan även kontakta oss på press@aleris.se.

Dokument

Om oss

Aleris - ledande inom specialistvård i Skandinavien

Aleris erbjuder specialistvård digitalt och på 80 kliniker i Sverige, Norge och Danmark. Höga medicinska resultat, tillgänglighet och nöjda patienter är grunden för vår verksamhet.

Varje år väljer mer än två miljoner patienter att komma till Aleris. Privat, via en sjukvårdsförsäkring eller inom den offentligt finansierade vården.

Vi arbetar alltid för att ge den bästa vården efter individens behov. Ansvarsfullt, enkelt och innovativt.

Följ Aleris

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aleris

Pilotprojekt med uppkopplade patienter sparar tid och förbättrar vårdkvaliteten28.6.2024 10:52:16 CEST | Nyheter

Sedan början av året pågår ett pilotprojekt hos ASIH Haninge Väst. Patienter som vårdas i hemmet kopplas ihop med Aleris genom en app där patienten lämnar olika värden och kommunicerar med ASIH-teamet via chat eller video. Det är ett komplement till de fysiska besöken som har lett till bättre förberedda och därmed mer effektiva besök hos patienterna och färre oplanerade utryckningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye