Stark lineup på Kungstorget, nya festivalplatser och storsatsning på engångsfritt - nu släpps programmet för Göteborgs Kulturkalas 2024

Dela

Magnus Uggla, Miriam Bryant, Medina, The Hellacopters och Loreen är klara för Göteborgs Kulturkalas den 29 augusti – 1 september. Nytt för i år är dansband i Nordstan, festivalområdet Grönsakstorget med fokus på unga, familjeområde på Slottsskogsvallen och en engångsfri Streetfoodfestival. Nu är hela programmet släppt. Som vanligt är Kulturkalaset gratis och öppet för alla.

Medina, Miriam Bryant, Magnus Uggla och Loreen splear på årets Kulturkalas.
Medina, Miriam Bryant, Magnus Uggla och Loreen splear på årets Kulturkalas. Foto: United Stage, pressbild, pressbild, Charli Ljung.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda så många stora artister och ett så brett program, helt gratis, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas. Extra spännande i år att vi växlar upp och satsar på ett större engångsfritt festivalområde.

Artister på Kungstorget
På stora scenen på Kungstorget kommer en rad artister att spela, däribland Medina, The Hellacopters, Omar Rudberg, Dina Ögon, Loreen, Adaam och Maxida Märak. Under Mix Megapols Sensommarkväll kommer Magnus Uggla, Miriam Bryant och Newkid att spela.

Dansband i Nordstan
Dansbanden är tillbaka på Göteborgs Kulturkalas, i år i Nordstan. Det blir Streaplers, Shine och Bhonus som spelar varsin kväll på Nordstadstorget den 29–31 augusti.

– Vi vet att dansband är en mycket efterlängtad programpunkt av många, så det är roligt att vi kan tillgodose det i år, fortsätter Anna Mjörnvik.

Festivalområden
Under årets Kulturkalas kommer Kungstorget, Grönsakstorget och Slottsskogen att vara de största festivalplatserna. Den största scenen blir på Kungstorget, med Streetfoodfestivalen i anslutning med runt 60 foodtrucks. Festivalens familjeområde är på Slottsskogsvallen, som bland annat erbjuder nya satsningen ParaPuls-festivalen med massor av prova-på-aktiviteter inom idrott för barn och unga, med och utan funktionsvariation. I Azaleadalen blir det Banff Mountain Film Festival med friluftsaktiviteter och utomhusbio. Grönsakstorget har unga som målgrupp och där blir det dans, kreativa aktiviteter och musikframträdanden som hiphop, graffiti, återbruk av kläder, boktips och DJ.

Dessutom bjuder årets kalas på Tellusfestivalen i Bergsjön, Ö-fest på Ringön, Göteborgs Dans- och Teaterfestival i Bältespännarparken, Gospel i Flunsåsparken, föreställningar på GöteborgsOperan och Göteborgs Symfoniker på Frölunda Torg och mycket mer.  

Engångsfritt festivalområde
I år kommer festivalområdet runt Kungstorget och Basargatan vara helt engångsfritt, för att minska festivalens klimatpåverkan. Tallrikar, bestick och muggar diskas på plats för att återanvändas – som på en vanlig restaurang. Detta är ett test som genomförs av Göteborgs Kulturkalas i samarbete med Streetfoodfestivalen. 

Se hela programmet här: https://goteborgskulturkalas.se/programmet/

Kontakter

Bilder

Miriam Bryant
Miriam Bryant
Ladda ned bild
Magnus Uggla.
Magnus Uggla.
Ladda ned bild
Loreen.
Loreen.
Ladda ned bild
Medina.
Medina.
Ladda ned bild

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye