IF Metall

Välkommen till IF Metalls morgonsamtal i Visby

Dela

Snart är det dags för årets Almedalsvecka. IF Metall är på plats för att belysa frågor som är viktiga för svensk industris konkurrenskraft, för våra medlemmar som jobbar i industrin samt för den livsviktiga gröna omställningen.

Veckans program: 

I Sverige kör vi med kollektivavtal

Ett samtal om den svenska modellen och dess fördelar för båda parter. Vi må tycka olika ibland och ha tuffa förhandlingar, men den svenska arbetsmarknadsmodellen gynnar båda parter.

Tid: Onsdag den 26 juni klockan 8.00-8.45
Plats: Skogränd 1
Medverkande: Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall, samtalar med den svenske industrimannen Carl Bennet, som bland annat är huvudägare och styrelseordförande i Getinge, Lifco och Elanders. Detta under ledning av Maja Stilling (Arenagruppen).
Förtäring: Vi bjuder på frukost

Så stoppar vi machokulturen

Ett samtal med Eveline Sahlén från IF Metalls ungdomskommitté på Volvo Lastvagnar i Umeå, som utsågs till årets fackliga hjältar 2024 av LO, om hur vi tar tag i trakasserier och stoppar machokulturen på jobbet.

Tid: Torsdag den 27 juni klockan 8.00-8.45
Plats: Skogränd 1
Medverkande: Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall, samtalar med Eveline Sahlén från IF Metalls ungdomskommitté på Volvo Lastvagnar i Umeå som fick LOs pris för årets fackliga hjältedåd. Detta under ledning av Maja Stilling (Arenagruppen).
Förtäring: Vi bjuder på frukost

Quiz om den svenska modellen

I Sverige kör vi med kollektivavtal. Vad vet du om den svenska modellen och dess fördelar för arbetsmarknadens parter? Kom och testa dina kunskaper i vårt quiz. Fina priser utlovas.

Tid: Torsdag den 27 juni klockan 13.00-14.00
Plats: Hos LO i Donners Eventhall på Mellangatan 9
Medverkande: Tomas With, vice förbundsordförande IF Metall
Förtäring: Vi bjuder på fika

Hur huserar vi den gröna omställningen?

Samtal om vilka satsningar lokalsamhället behöver för att industrins gröna omställning ska bli lyckosam. Den gröna omställningen skapar många nya arbetstillfällen, många av dem i norra Sverige. Men vad behövs för att lokalsamhället ska kunna husera den på bästa sätt?

Tid: Fredag den 28 juni klockan 8.00-8.45
Plats: Skogränd 1
Medverkande: Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall, samtalar med Carina Sammeli, kommunstyrelsens ordförande (S) i Luleå. Detta under ledning av Maja Stilling (Arenagruppen).
Förtäring: Vi bjuder på frukost

Kontakter

IF Metall är ett feministiskt fackförbund med cirka 300 000 medlemmar som tillsammans arbetar för rätten till ett bra och tryggt arbete.Vi arbetar inom stora delar av den svenska industrin, bland annat inom plast-, läkemedels-, byggnadsämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin.

Följ IF Metall

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IF Metall

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye