LO

LO startar sin årliga kampanj för att stötta sommarjobbare

Dela

Måndag 24 juni startar LO sin årliga kampanj riktad till unga sommarjobbare eller nya i arbetslivet. LO har även en öppen jourlinje – som inte kräver medlemskap i ett fackförbund.

Få koll på jobbet med LO:s fackliga sommarkampanj
Sommarjobb på stranden. LO

Med start nästa måndag bedriver LO:s distrikt kampanj och uppsökande verksamheter på arbetsplatser, torg och olika evenemang – allt med siktet på att nå så många unga på väg ut i arbetslivet som möjligt.

– Vi vill göra det vi kan för att ungas första jobb blir ett bra och första steg ut i arbetslivet. Det är därför LO och distrikten under sommaren gör den här satsningen på att erbjuda stöd, tips och råd kring vad som gäller, säger LO:s ungsekreterare Elsa Alm.

Elsa Alm kommer delta vid flera av LO-distriktens kampanjer runt om i Sverige. Vecka 26 är hon bland annat i Västerås och Stockholm – och från och med onsdagen på kampanjer på Gotland i samband med Almedalsveckan.

Vecka 27 deltar Elsa Alm bland annat vid kampanjer i Hallsberg och i Västsverige i Uddevalla och Halden/Strömstad.

Mer information om LO:s verksamhet för att stötta nya i arbetslivet finns här: Home - Koll på jobbet (lo.se)

Kontakter

Om oss

LO är en sammanslutning av tretton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye