Pontus Frithiof öppnar restaurang hos Alecta Fastigheter i Nacka Strand

Dela

Krögaren och restaurangentreprenören Pontus Frithiof tar ytterligare kliv in i Nacka Strand och öppnar en ny restaurang. Det blev klart under onsdagen (19/6) när fastighetsägaren Alecta Fastigheter och Pontus Frithiof signerade ett hyresavtal som gäller en lokal om cirka 900 kvadratmeter. Exakt vilket typ av restaurangkoncept det blir presenteras efter sommaren, men Pontus Frithiof kan redan nu avslöja att det blir en helt ny typ av verksamhet i Pontus Group med inspiration från USA:s västkust. Ett tema som kommer att gå igen i såväl inredning som utbud. Öppning beräknas kunna ske i början av 2025.

Fotograf: Sören Andersson

Alecta Fastigheter har sedan början av 2024 ett samarbete med Pontus Frithiof om leverans till mötes- och konferensanläggningen på området. Sedan starten har Pontus Frithiof levererat mat till flertalet större event- och mässarrangemang och många fler är inbokade under hösten 2024.

Med den nya restaurangen i Nacka Strand kommer Pontus Frithiofs mat och dryck kunna erbjudas till alla som arbetar i Nacka Strand, inte enbart mötes- och konferensdeltagare. 

-Att en av Sveriges absoluta topprestauratörer, Pontus Frithiof, väljer att öppna en restaurang hos oss ser jag som en otroligt viktig milstolpe i Alecta Fastigheters resa att göra Nacka Strand till en ännu mer attraktiv mötesplats och plats att arbeta på. Jag är också övertygad om att en restaurangetablering av detta slag kommer locka besökare från andra delar av Stockholm och till och med Sverige, säger Gabriella Månsson Hammond, marknadsområdeschef för Alecta Fastigheter Nacka Strand.

Lokalen på Cylindervägen 11 har tidigare används för restaurangverksamhet vilket innebär att det inte behövs några omfattande installationer eller anpassningar. Dock kommer en utveckling av lokalerna ske för att passa Pontus Frithiofs koncept.

För ytterligare frågor kontakta;
Anna Fager Persson, ansvarig extern kommunikation på Alecta Fastigheter 0709-803209

Frågor till Pontus Frithiof om konceptet, namn och övrig mer detaljerat information om restaurangen kommer hänvisas till framtida pressmeddelanden. Vill du hålla koll på Alecta Fastigheter och våra specifika satsningar i Nacka Strand, prenumerera gärna på vårt pressrum.

Fakta Nacka Strand

  • Nacka strand ligger mellan Stockholms storstadspuls och skärgårdslugn med goda kommunikationer med såväl buss och bil som med båt. Området växer successivt med bostäder, restauranger, service och kommunikationer.
  • Alecta Fastigheter är en stor aktör i Nacka Strand genom sitt ägarskap av 10 fastigheter om ca 115 000 kvm som inrymmer kontor, hotell, showroom, restauranger, skolor samt mötes- och konferensanläggningen Nacka Strand Möten & Event.

Fakta Pontus Group 

Grundades 1999 av Pontus Frithiof och består idag av 12 verksamheter. De helägda verksamheterna är La Tour och Le Bar i DN-huset och Pontus Catering, Event & Arena, som även står för mat- och dryckesutbudet på Solvalla. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt och hans koncern Nordrest: Pontus! i Sälen och en lodgebar på SkiStar Lodge Hundfjället, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm samt American Express Lounge och La Girafe som öppnat på Stockholm-Arlanda Airport Terminal 5, och Little Italy by Pontus Frithiof som öppnar senare under 2024. Dessutom öppnar La Girafe även i Uppsala och i Stockholm City 2025.

Pontus Frithiof är kock, krögare och entreprenör. Han blev känd 1999 för Pontus in the Green House, som utsågs till Sveriges bästa restaurang. Han har under åren mottagit utmärkelser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj. Pontus har gett ut två kokböcker. http://pontusfrithiof.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Alecta Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag och ett av de största i Sverige. Dagens innehav med kontor, handel, hotell och samhällsfastigheter värda drygt 52 miljarder ska växa de kommande åren. Vi är långsiktiga, framtidsorienterade och arbetar varje dag med att skapa framtidsvärde genom att lyfta människor, verksamheter och städer och ge god avkastning till Alectas pensionssparare.

Följ Alecta Fastigheter AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Alecta Fastigheter AB

Fridhemsplan får ett av Stockholm längsta konstverk26.6.2024 10:48:30 CEST | Pressinbjudan

Fridhemsplan får ett av Stockholms längsta konstverk när det drygt 90 meter långa planket som klär in byggområdet vid Väktaren 35 på Drottningholmsvägen förvandlas till konst. Alecta Fastigheter har initierat ett samarbete med street art-artister från Graffiti Stockholm som tolkar temat “från 60-talet till nu, fri att vara du” och vill i samband med utvecklingen av 60-tals fastigheten bygga vidare på platsens över hundraåriga musik- och kulturhistoria.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye