LO

Ny chefsekonom och ny utredningschef på LO

Dela

Torbjörn Hållö blir ny chefsekonom på LO och Joa Bergold blir ny utredningschef.

LO-styrelsen har beslutat att utse Torbjörn Hållö, idag LO-ekonom och gruppchef, till LOs nya chefsekonom. Styrelsen har också utsett Joa Bergold till ny utredningschef. Idag arbetar hon som gruppchef och utredare på LOs samhällspolitiska enhet.

  - LO-ekonomerna ska tillsammans med utredare och ombudsmän fortsätta att bistå LO och LO-förbunden med skarpa analyser och konkreta policyförslag. Vi ska gemensamt göra svensk fackföreningsrörelse ännu mer framgångsrik i uppdraget att värna arbetarnas ekonomiska intressen, säger Torbjörn Hållö.

  - Det känns mycket roligt och jag ser fram mot att tillsammans med våra utredare, ekonomer och ombudsmän stärka LOs utredningsarbete ytterligare. Vi ska göra skillnad för Sveriges arbetare, säger Joa Bergold.

Om oss

LO är en sammanslutning av fjorton svenska fackförbund. LO har till uppgift att leda och samordna LOs och förbundens strävanden att tillvarata arbetstagarnas intressen på arbetsmarknaden och inom näringslivet. LO ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati präglad av jämlikhet och jämställdhet.

Följ LO

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från LO

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye