Enköpings kommun

Polisanmälan gällande misstanke om välfärdsbrott mot AVO är aktiv

Dela

Vi vill klargöra att polisanmälan mot Allas vård och omsorg (AVO) om misstanke om välfärdsbrott fortfarande är aktiv, trots tidigare rapporter om att utredningen skulle ha lagts ned innan vi meddelade uppsägningen av avtalet.

Tidslinje

7 mars: Vi gör polisanmälan mot AVO.

8 mars: Vi får bekräftelse från Polisen att anmälan mottagits.

22 mars: Polisen begär ut handlingar och information om AVO, som vi levererar samma dag.

3 april: Polisanmälan görs mot Continuum om misstanke om välfärdsbrott. Polisens förundersökning pågår.

16 april: Polisen skickar beslut om att förundersökningen mot AVO läggs ned till kommunledningsförvaltningen, men vård- och omsorgsförvaltningen får inte information om det.

22 maj: Polisen meddelar att de behöver bättre uppgifter på en särskild blankett per utförare.

12 juni: Vi skickar kompletterande handlingar till Polisen.

26 juni: Vi kontaktar Polisen för att fråga om anmälan mot AVO har avslutats, trots att vi kompletterat handlingar. Polisen meddelar att förundersökningen mot AVO är återupptagen och de inväntar mer material från vård- och omsorgsförvaltningen.

Hjälper Polisen framåt i utredningen

Vi arbetar aktivt med Polisen för att säkerställa att utredningen går framåt och att vi bidrar med all nödvändig information. Kommunledningsförvaltningen har beklagat att beslutet om nedlagd förundersökning mot AVO inte har skickats till vård- och omsorgsförvaltningen. Vi ser nu över våra rutiner för att säkerställa att det inte händer igen.

Kontakter

Om oss

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye