Livsmedelshandlarna

Kan vi stoppa vi ungdomsbrottsligheten med tyska metoder?

Dela

På torsdagen den 27 juni kl 10 i Almedalen så släpper Livsmedelshandlarna rapporten ”Kan vi stoppa vi ungdomsbrottsligheten med tyska metoder?”

För vända den dystra utvecklingen med grov ungdomsbrottslighet, behöver vi söka inspiration från andra länder. I rapporten görs en jämförelse mellan de två länderna och hur man jobbar. Det finns flera viktiga lärdomar att göra. En slutsats är att staten måste ta ett tydligt ledarskap, både när det gäller finansiering och organisering.

Rapporten släpps i samband med ett seminarium i Kårhuset Rindi (Svensk Handel) torsdagen kl 10. I seminariet deltar Richard Jomshof (SD), Ulrika Liljeberg (C.), Mikael Damsgaard (M), Jonas Berg, Ica-handlare Södertälje och Greta Berg, expert brottsförebyggande SKR.

Efter seminariet finns möjlighet att tala med Livsmedelshandlarnas företrädare om rapporten. Ordförande Mårten Tenne och vd Pär Bygdeson.

För intervjuförfrågningar vänligen kontakta Pär Bygdeson 076-1477300 eller Per-Erik Eriksson 0730-207550

Länkar

Vi är handlarna. Från Ystad till Kiruna finns vi. Driver livsmedelsbutiker i varenda kommun i landet, allt från lanthandel till stormarknader. Våra butiker heter ICA, Hemköp, Tempo, Handlar´n, Nära Dej och Matöppet. Eller något helt eget. Idag är vi i Livsmedelshandlarna ungefär 800 medlemmar som driver knappt 1000 butiker. I fokus för våra butiker står kunden och tack vare att vi äger butiken kan vi hela tiden anpassa oss efter vad just våra egna kunder önskar. Lokalt beslutsfattande och entreprenörskap är viktiga ledord för oss, och något vi i alla sammanhang vill värna och utveckla. Bland annat genom vårt engagemang i Livsmedelshandlarna.

Följ Livsmedelshandlarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Livsmedelshandlarna

Ökat fokus på brottsoffer är bra - men när får företagare räknas dit?21.3.2025 15:00:00 CET | Pressmeddelande

I veckan kom SOU 2025: 23: Ersättningsregler med brottsoffret i fokus. Det är är ett bra steg på vägen, men vi saknar företagarna i detta arbete. Redogör för det närmare i veckans Pärs Minut. Även de behöver få hjälp av staten för att få ut sina skadestånd. Istället för att behöva driva in det själva samtidigt som brottslingarna ostraffat får stjäla i butik. Läs utredningen här.

Först mer detaljstyrande lagar - regelförenklingen kan vi ta sen…14.3.2025 15:00:00 CET | Pressmeddelande

Regelkostnaderna för svenska företag uppgår till 380 miljarder kronor per år. Det har börjat gå upp för beslutsfattare att detta är skadligt för företag och konsumenter om i många fall behöver betala för saker som inte tillför något värde för samhället. Dock fortsätter regelmaskineriet med god fart framåt. Nu kommer stora investeringar för matbutikerna de kommande åren för att möta nya EU-regler. Regler som konsumenterna både kommer att få betala för och kan undvika att beröras av. Om detta handlar veckans film.

Tre år senare - när kommer egentligen polisen?14.2.2025 15:00:00 CET | Pressmeddelande

För tre år sedan genomförde vi Projekt Överklaga. Tanken var att butikerna genom att göra perfekta polisanmälningar skulle få fler anmälningar utredda. Polisen har sedan dess fått många resurser och man har lovat satsningar mot mängdbrott. I veckans Pärs Minut ger vi exempel på vad som hänt. Många medlemmar upplever tyvärr att det inte har blivit bättre, och att man är trötta på löften om framtiden. De vill nu att polisen tydligt, på riksplan ska berätta vad man faktiskt vill göra nu. Ta del av Projekt Överklaga, fortfarande helt aktuell: https://livsmedelshandlarna.se/rapporter-och-enkater/#rapport-juni-2022/1/

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye