Svenska Bangolfförbundet

Spännande avslut på damernas slagspel i Bangolf SM

Dela

I damklassen var det delad ledning mellan Jennifer Göransson från Jönköping och Karin Olsson från Uppsala inför de avslutande två varven. På varv fem gjorde Jennifer ett litet mini-ryck och inför finalvarvade hade hon en ledning på tre slag över jagande Karin. Jennifer och Karin följdes åt under större delen av spelet och även om också Karin fick till ett fint 19-varv som avslutning räckte det inte hela vägen. Jennifer gick nämligen runt på 20 och behöll därmed sin ledning hela vägen in i mål. Svensk mästare på damsidan är med andra ord Jennifer Göransson, BGK Jönköping.

Damernas prispall SM 2024 slagspelet
Damernas prispall SM 2024 slagspelet

Herrar:

De tre toppande spelarna från Tantogården gick ut på varv 5 tillsammans. Efter en lite svagare runda av Eric Bohlin var den trion spräckt till finalvarvet. På det femte varvet fick vi se två fina 19-varv signerade Tommy Blixt från Eskilstuna och Martin Lundell från Olofström. Detta förde dessa spelar uppåt i resultatlistan. En som verkligen rörde på sig inför finalvarvet var Gullbergsbros Alexander Niord. Han klämde sig in topp tre tillsammans med ledaren från torsdagen, Peter Eisenschmidt och dennes klubbkompis Simon Junker, båda Tantogården.

Under finalvarvet följdes Alexander och Simon rätt mycket åt tätt skuggade av Johan Ryberg från Uppsala. Men Peter var det ingen som rådde på i dagens slagspel. Med väldigt stabilt spel under båda tävlingsdagarna kunde Peter Eisenschmidt, Tantogårdens BGK i princip defilera hem segern i ganska överlägsen stil. Peters segermarginal blev tillslut hela sju slag och från hans resultatrad kan vi notera ett 18-varv och två 19-varv. Grattis Peter!

Kampen om de andra medaljerna blev det desto mer spännande. Johan jagade på och när han gick i mål gjorde han det på finfina 20 slag. I och med att Alexander och Simon tappade något slag under rundan och de bägge gick in på 22 slag slutade alla tre på 127 slag. Det stundade således ett mycket spännande särspel om platserna två till fyra. Redan på det första särspelshålet föll Alexander ifrån medan Simon och Johan gick vidare i kampen om silvret och bronset. Efter att ha delat bana 2 (klack) avgjordes särspelet på bana 3 (snäckan) och det var Simon Junker som drog det längsta strået och knep andra platsen.

Herrjuniorer:

För herrjuniorerna hade Carl ”Calle” Elfström, Tuve Tigers, ryckt åt sig en liten ledning inför de avslutande varven. Dock bjöd Calle in sina medspelare litegrann genom ett 29-varv på femte rundan. Där passade det övriga startfältet på att plocka in mellan ett och fem slag på Calle. Inför det sista och avgörande varvet skiljde bara ett slag mellan honom och främst jagande Melker Rundqvist från Kungälv. Finalvarvet bjöd på mycket fint spel och noterbart var att Elias Kandevik, Skoghall, dundrade in på finfina 22 slag vilket förde honom upp till en bronsplats. Calle och Melker då?! Det skiljde ett slag när de gick ut på rundan och de följde varandra slaviskt under spelets gång. Båda avslutade varven med 22 slag. Följaktligen stod således Carl Elfström som segrare i herrjuniorklassen, ett slag före Melker Rundqvist. Grattis Calle till SM-guldet och grattis övriga pallplacerade till fint spel och era medaljer!

Damjuniorer:

På damjuniorsidan infann sig aldrig riktigt den där gastkramande spänningen när det gällde segern. Där bakom var det dock desto mer spännande! Amanda Eriksson från Skoghall spelade strålande på sista varvet. Hon kom i mål på 21 slag och avancerade hela vägen upp till en andra plats. Amanda var till slut endast ett slag före bronsmedaljören Jill Spets från Uppsala. Segraren Rebecka Johansson från Skoghall fanns det ingen som kunde rå på. Rebecka spelade båda de två avslutande varven stabilt och kunde till sist ta hem segern fem slag före Amanda. Grattis till SM-guldet Rebecka, till SM-silvret Amanda och till bronspengen Jill.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Damjuniorerna
Damjuniorerna
Ladda ned bild
Herrarnas prispall
Herrarnas prispall
Ladda ned bild
Herrjuniorernas prispall
Herrjuniorernas prispall
Ladda ned bild

Bangolf en sport för alla!

Bangolf är en sport för alla! Gemenskapen, glädjen och möjligheten att spela hela livet gör sporten unik. Bangolf som sport går ofta under namnet minigolf och är något som många provat. Alla åldrar kan spela bangolf och underlagen är tillgängliga även för personer med fysiska begränsningar. Samtidigt är bangolf oerhört tekniskt och en tidskrävande sport för spelare som nått den absolut världsnivån. Sverige är ett land att räkna med i elitsammanhang och flera av våra landslagsspelare är med och slåss om internationella titlar. 

Samtidigt som bangolf är en individuell sport är den social och många människor i alla åldrar kommer till bangolfen för att spela och att ha roligt tillsammans.

Följ Svenska Bangolfförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bangolfförbundet

Wilma Harrysson mästare i damklassen i World Adventure Golf Masters17.6.2024 11:13:40 CEST | Pressmeddelande

Wilma Harrysson vann damklassen med 6 slag före tjeckiskan, Anna Lemon. Tyvärr räckte det inte för att slå sig in bland de 18 bästa som gjorde upp i superfinalen. Fyra svenskar klarade cutten, men där blev det tufft och Jesper Lindberg hade bästa utgångsläget inför de sista varven. Men tyvärr tappade Jesper på de sista varven och slutade på en 7:e plats. Glädjande var att Kevin Sundström gjorde en grym spurt i superfinalen med 26 slag på sista varvet och placerade sig som 8:a. Det räckte dock inte mot hemmaspelarna. Top fem blev en heltjeckisk historia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye