SWE3

Karlstad mot Stockholm och Köpenhamn i SM-finaler i amerikansk fotboll

Dela

Lördagen den 6 juli spelas 2024-års SM-finaler i amerikansk fotboll på Tyresövallen i Tyresö och det är Karlstad som tar sig an huvudstadslagen Stockholm och Köpenhamn i finalerna - Carlstad Crusaders möter Copenhagen Raptors i damernas final medan det är de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines som står för motståndet i herrfinalen.

Carlstad Crusaders är regerande svenska mästare i amerikansk fotboll för damer.
Carlstad Crusaders är regerande svenska mästare i amerikansk fotboll för damer. Foto: Håkan Bylund

Seriespelet i Superserien för herrar 2024 vanns av Carlstad Crusaders, som tog sig genom serien obesegrade. Man ställs i lördagens final mot de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines, som tog sig till final genom att besegra Tyresö Royal Crowns i semifinalen. Stockholm spelar på lördag sin sjunde raka SM-final och är på sin jakt efter sitt tredje raka SM-guld. Carlstad Crusaders vann sitt senaste herrguld säsongen 2020 då man besegrade just Stockholm i finalen. När lagen mötes under säsongen, den 18 maj i Stockholm, vann Carlstad med 21–7.

Även i Division 1 Dam, den högsta serien i amerikansk fotboll för damer, vann Carlstad Crusaders seriespelet. Laget har varit dominanta de senaste åren och vunnit sex raka SM-guld, man vann också årets seriespel med den imponerade målskillnaden 314–8. För första gången någonsin spelar ett icke-svenskt lag en SM-final då Carlstads motståndare på lördag är danska Copenhagen Raptors, som tog sig till final genom att besegrade Göteborg Marvels i sin semifinal. Laget från Köpenhamn saknar motstånd i Danmark och deltar därför i det svenska seriespelet på damsidan.

Utöver SM-finalerna den 6 juli, med avspark kl. 13 för damerna och kl. 17 för herrans final, arrangeras också ett Block Party med restaurangkedjan Texas Longhorn inne på Tyresövallen och i SM-finalernas barn- och ungdomszon står amerikansk fotbollsaktiviteter, barnmatcher, hinderbana och mycket mer på programmet.

SM-finalerna i amerikansk fotboll 2024 samarrangeras av Tyresö Royal Crowns, en förening som grundades 1990 och därmed är en av de äldsta föreningarna inom svenska amerikansk fotboll, och SWE3 - Svenska Förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Lördagens finaler blir första gången någonsin som en SM-final i amerikansk fotboll för seniorer arrangeras i Tyresö.

För pressackreditering till SM-finalerna, kontakta SWE3:s förbundskommunikatör Peter Nilsson.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Carlstad Crusaders är regerande svenska mästare i amerikansk fotboll för damer.
Carlstad Crusaders är regerande svenska mästare i amerikansk fotboll för damer.
Ladda ned bild
Finallagen Carlstad Crusaders och Stockholm Mean Machines möttes på Zinkensdamms IP i Stockholm den 18 maj. Den gången vann Carlstad Crusaders med 21-7.
Finallagen Carlstad Crusaders och Stockholm Mean Machines möttes på Zinkensdamms IP i Stockholm den 18 maj. Den gången vann Carlstad Crusaders med 21-7.
Ladda ned bild

Om oss

SWE3 är det svenska förbundet för amerikansk fotboll, flaggfotboll och landhockey. Tillsammans i ett aktivt förbund skapar vi förutsättningar för individen, föreningen och våra idrotters utveckling. Vi ingår i internationella sammanhang samtidigt som vi är starkt rotade i den svenska idrottsrörelsens värderingar. 

Följ SWE3

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SWE3

Premiär för Superserien 2024 – Sveriges högsta serie i amerikansk fotboll för herrar5.4.2024 11:25:36 CEST | Pressmeddelande

Efter en höst och vinter där intresset för NFL, den amerikanska proffsligan i amerikansk fotboll, varit rekordstort sparkar Superserien, Sveriges högsta serie i amerikansk fotboll för herrar, av nu till helgen. I årets serie deltar åtta lag där de regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines utmanas av AIK, Carlstad Crusaders, Kristianstad Predators, Limhamn Griffins, Tyresö Royal Crowns och Örebro Black Knights liksom av de regerande norska mästarna Oslo Vikings.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye