Yamaha Motor Scandinavia AB

Yamaha MT-09 blir först ut med automatisk växellåda

Dela

Yamaha lanserar nu Y-AMT, en avancerad automatisk växellåda som gör körningen enklare och smidigare. Den första modellen att utrustas med denna nya teknik är den populära MT-09, vilket innebär en spännande uppdatering för motorcykelentusiaster. Modellen kommer finnas till försäljning i höst.

MT-09
MT-09 Yamaha Motor

Nyligen meddelade det japanska motorcykelmärket Yamaha att de kommer att erbjuda automatisk växellåda till utvalda motorcykelmodeller – nu släpps nyheten att MT-09 är den första modellen. MT-09 har länge varit en favorit bland motorcykelentusiaster för sin kraft och mångsidighet. Med tillägget av Y-AMT får förare nu möjlighet att uppleva en mer intuitiv och användarvänlig körupplevelse, där fokus kan ligga på körningen i stället för tekniska detaljer.

– Det här är en stor nyhet för alla som älskar att köra motorcykel. Vi har valt MT-09 som den första modellen för att introducera Y-AMT eftersom den redan är känd för sin mångsidighet och prestanda. Med Y-AMT ger vi förare möjligheten att njuta av varje tur utan att behöva tänka på växlingarna. Detta kommer att förändra sättet vi kör på, Christoffer Lindroth, Department Manager på Yamaha Motor Scandinavia.

Yamaha strävar efter att skapa en känsla av samhörighet mellan förare och maskin, något de kallar Ji-Ki Kanno. Y-AMT erbjuder snabb och exakt växling med ett knapptryck, vilket låter föraren fokusera mer på körningen. Fingerstyrd växling gör det lättare att hålla balansen och kontrollen, särskilt i kurvor. Dessutom kan man välja mellan manuell växling (MT) för en sportig körupplevelse eller helautomatisk växling (AT) med två olika lägen: D+ för sportig körning och D för stadskörning och pendling. Genom att integrera denna teknik uppnår Yamaha en ny nivå av Ji-Ki Kanno, där varje del av körupplevelsen är sömlöst sammanlänkad och varje reaktion känns naturlig och intuitiv.

Y-AMT kommer att finnas tillgängligt i höst på utvalda modeller, med MT-09 i spetsen. Planer finns att rulla ut tekniken till fler modeller under 2025.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om Yamaha Motor Company

Yamaha Motor Company grundades av det japanska företaget Yamaha Corporation 1955 och är känt för att tillverka motorcyklar, fyrhjulingar, båtmotorer och vattenskotrar. Deras produkter finns tillgängliga hos 109 olika återförsäljare i Sverige. Besök deras webbplats för mer information: www.yamaha-motor.eu.

Andra språk

Följ Yamaha Motor Scandinavia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yamaha Motor Scandinavia AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye