Region Kronoberg

Patient vid Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö attackerade personal

Dela

Idag vid lunchtid överföll en intagen vid rättspsykiatrin i Växjö en kvinnlig skötare. Skötaren togs omhand på Centrallasarettet i Växjö.

Patienten lyckades tillskansa sig ett plastbestick, bröt sönder det och använde det för att hugga skötaren i halsen. Skötaren blev lindrigt skadad men fördes till centrallasarettet i Växjö för vidare vård.

– Detta hade kunnat gå riktigt illa! Tack och lov agerade övrig närvarande personal direkt och lyckades avstyra vidare våld. Händelsen betraktas som mordförsök och polisanmälan är upprättad. Även arbetsskadeanmälan till arbetsmiljöverket upprättas och klinikens anmälningsansvarige överväger att upprätta en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) om brister i säkerhet. Det är alltid synnerligen obehagligt när händelser likt denna sker. Stöttning och omhändertagande av berörd medarbetare och övrig närvarande personal är mycket viktigt i efterförloppet, säger Tina Fogelklou, rättspsykiatrichef.

Kontakter

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye