Svenska Bowlingförbundet

Kevin Melin vinnare i San Marino Open!

Dela

Det fortsätter att gå bra för våra svenskar ute på Europatouren. Efter förra veckans tredjeplats för Alvin Kvarnström, så gick det nu ännu bättre för en annan AIK'are, då Kevin Melin lyckades ta sig till finalspelet och dessutom stå som vinnare när det hela var över!

– Det känns helt underbart att få vinna en så stor tävling, säger en mycket glad Kevin Melin

Det var återigen många svenskar som gjorde bra ifrån sig på Europatouren när den 18:e upplagan av San Marino Open spelades i helgen. Hela 17 svenskar tog sig till finalspelet som avgjordes på söndagen. Bäst av alla i kvalet var fjolårets turneringssegrare Kim Bolleby som delade kvalsegern med Australiensaren Sam Cooley. Trea i kvalet blev Alexander Tigerstrand.

Det var ett något ovanligt upplägg på finalspelet, som spelades i 4 steg. De två första stegen var "vanliga" utslagssteg, där det spelades fem serier i steg 1 och fyra serier i steg 2.  Från steg 2 gick 9 spelare vidare, och dessa 9 spelare fick spela en typ av gruppspel mot topp 9 från kvalspelet. De 18 spelare som var kvar, varav 6 var svenskar, delades in i 3 grupper där det spelades 4 serier. Det delades sedan ut poäng inom varje grupp, där högsta slagning gav 8 poäng, näst högsta gav 6 poäng osv. När alla 4 serier var spelade så gick de två spelarna med flest poäng i varje grupp vidare till ett karusellspel för att avgöra vinnaren.

Av de sex svenskar som tog sig till finalsteg 3, så var det två som sen tog sig vidare till karusellen. Kevin Melin vann sin grupp i steg 3 på 24 poäng, 5 poäng före Arnar Jonsson som fick ihop 19 poäng. William Berggren tog sig även han vidare till topp 6 genom att plocka 20 poäng i sin grupp, vilket gav en andra plats bakom Ben Robinson.

Topp 6 fick alltså sedan spela en karusell, där poängen togs med i varje serie och lägsta totalslagning fick lämna. William Berggren inledde starkt i första serien, men fick lämna efter 190 i andra serien och blev därmed femma i turnerningen. Kevin Melin fortsatte att spela starkt, och när det bara var en serie kvar var det bara Kevin och islänningen Arnar Jonsson kvar.

– Jag kände på mig att det skulle bli jämnt mot slutet, så jag fokuserade extra mycket på varje slag. Men jag tänkte nog aldrig att det faktiskt var jag som skulle ta hem segern, säger Kevin Melin

Och jämnt blev det. Inför slutserien hade Kevin ett ganska stort försprång, och hade "råd" att tappa 54 poäng. Men Arnar Jonsson hade även han spelat bra, och hade inte gett upp hoppet alls. Kevin fick inte till det riktigt lika bra som tidigare i finalen, samtidigt som Arnar strikade på och närmade sig mer och mer.

Men när sista slaget var slaget så hade Kevin fått ihop 196 och Arnar 246. Islänningen plockade alltså igen 50 poäng, men det räckte inte hela vägen och Kevin Melin från AIK kan nu titulera sig vinnare på Europatouren och dessutom får han ta med sig 8000 Euro i prispengar hem.

– Även om jag hade en hel del poäng till godo inför sista serien mot Arnar, så kände jag att min "look" inte var jättebra, så jag fick fokusera så mycket jag bara kunde för att inte göra några kostsamma misstag. Och den här gången gick det vägen!, säger en mycket glad Kevin Melin

Topp 6 i San Marino Open:
1. Kevin Melin
2. Arnar Jonsson, Island
3. Aidas Daniunas, Litauen
4. Ben Robinson, England
5. Willam Berggren
6. Essi Pakarinen, Finland

Nyckelord

Kontakter

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Alvin Kvarnström 3:a i Brunswick Madrid Challenge7.7.2024 20:26:12 CEST | Pressmeddelande

Den senaste veckan har det spelats Europatour-tävling i Madrid, då den den nionde Brunswick Madrid Challenge spelades. Ett antal svenska spelare hade tagit sig till den spanska huvudstaden, och dessutom var det många som spelade bra. Hela sex svenskar tog sig till finalspelet och bäst gick det för AIK's Alvin Kvarnström som tog sig hela vägen till finalstegen och slutade till sist 3:a. Vann gjorde spanjoren Jesus Briceno – Jag hade en bra "feeling" inför finalspelet, säger Alvin Kvarnström

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye