Svenska Bowlingförbundet

Tobias Hogdin vann Münchens Europatourtävling i bowling

Dela

Team Pergamons Tobias Hogdin vann Münchens Europatourtävling Brunswick Euro Challenge. Det med endast tre käglors marginal efter en dramatisk final mot Singapores Nu´man Syahmi.
– Min klart största seger i karriären hittills. Jag saknar nästan ord att beskriva känslan, helt fantastiskt, säger en sprudlande glad Tobias.

Team Pergamons Tobias Hoglin vann Münchens Europatourtävling.
Team Pergamons Tobias Hoglin vann Münchens Europatourtävling. Foto: Swebowl/StreamForce4Bowling

Det såg länge ut som att det skulle bli en svensk segrare i München. Den stora frågan var mer vem det skulle bli då det återfanns fyra svenskar bland det åtta sista i finalfältet. I de avgörande momenten höll dock en svensk vinst på att rinna ut i sanden trots att stegfinalens tre spelare utgjordes av två svenskar varav Tobias Hoglin var förstaseedad.

När det väl gällde i finalen lyckades Tobias vända ett underläge och vinna en mycket jämn finalserie mot den långväga gästen Nu´man Syahmi från Singapore.

– Han var bra medan jag fick en kägla kvar på en bana i början innan jag fick ihop strajkarna. På slutet fick jag även tre käglor kvar efter ett dåligt slag och jag var tvingad att spärra för att kunna vinna, förklarar Tobias Hogdin.

Vad kände du inför det slaget?

– Klart att det var nervöst, men det viktiga var att fokusera på att göra ett bra slag och inte tänka på vad jag kunde vinna och det gick bra.

Finalen slutade med en mycket knapp seger med ynka tre käglors marginal, 236 mot 233 till Tobias fördel.

16-årig stortalang från Vänersborg blev trea

Den blott 16-årige Vänersborgstalangen Noel Haglund Torgersen dominerade länge söndagens finalspel i München. Efter att ha vunnit det mesta under finaldagen fick BK Skrufscha-spelaren inte spelet att stämma i de sista och avgörande finalserierna.

Noel förlorade sin semifinal mot Nu´man Syahmi från Singapore och fick nöja sig med tredje plats. Men trots den lite snöpliga avslutningen var det ändå en mycket nöjd 16-åring efter tävlingens slut.

– Det är ändå med stora marginaler min största framgång och det känns jätteskönt att kunna prestera så bra på en stor Europtourtävling som detta är.

Totalt tog sig fyra svenska spelare in bland de åtta bästa i den stora europatourtävlingen i München. På sjunde plats kom slutlige segrarens klubbkamrat i Team Pergamon, Albin Gullstrand. På åttonde plats slutade Emanuel Jonsson, Team Alingsås.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Den 16-årige Vänersborgstalangen Noel Haglund Torgersen slutade på tredje plats i Münchens Europtourtävling.
Ladda ned bild
Team Pergamons Tobias Hogdin vann sin hittills största tävlingsseger när han på söndagen vann Münchens Europatourtävling.
Podiet i Münchens Europatourtävling. I mitten vinnaren Tobias Hogdin, till vänster tvåan Nu´man Syahmi, Singapore, och till höger trean Noel Haglund Torgersen.
Två svenskar på pallen i Münchens Europatourtävling i bowling. Till vänster segraren Tobias Hogdin och till höger trean Noel Haglund Torgersen.

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Maja Engberg och Nora Johansson vann VM-guld i dubbel - 3 medaljer för Sverige i U21-VM19.7.2024 07:31:45 CEST | Pressmeddelande

Nora Johansson och Maja Engberg vann igår guld i dubbel vid U21-VM i bowling. I finalen besegrade de Katelyn Abigania och Annalise O´Bryant från USA med 2-0 i serier. Sverige tar tre medaljer vid U21-VM i Incheon, Sydkorea, och efter två finalförluster tidigare under torsdagen så avslutades mästerskapet på bästa sätt för Sverige. – Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Nora Johansson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.