Botkyrka kommun

Chris Österlund blir kommundirektör i Botkyrka

Dela

Den politiska ledningen i Botkyrka kommun har beslutat att tillsätta Chris Österlund som ny kommundirektör.

En kvinna står och ler i inomhusmiljö.
Chris Österlund, kommundirektör. Botkyrkabyggen.

Chris Österlund är sedan 1 januari år tf kommundirektör. Innan dess var hon VD för det kommunala bostadsbolaget Botkyrkabyggen under åren 2017-2023. Chris har tidigare arbetat som VD för Nynäshamnsbostäder och Stiftelsen Stockholms Studentbostäder.

– Vi är enormt nöjda med att Chris tackat ja till uppdraget. Chris har under sin tid som tf kommundirektör visat att hon såväl är en stark som lyhörd ledare samt har en god förankring i Botkyrka, och tillsammans ska vi fortsätta utveckla Botkyrka till en ännu bättre kommun för Botkyrkaborna, säger Stina Lundgren (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Jag är uppvuxen och har bott större delen av mitt liv i Botkyrka. Jag har mitt hjärta här i kommunen och därför är jag hedrad och stolt över förtroendet att få fortsätta leda arbetet i Botkyrka kommun, säger Chris Österlund.

Det var 44 sökande till tjänsten som kommundirektör.

För mer information: Presschef Lennart Agén, 073-421 8500 eller lennart.agen@botkyrka.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

En kvinna står och ler i inomhusmiljö.
Chris Österlund, kommundirektör.
Ladda ned bild

Om oss

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets sjätte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning gör Botkyrka till långt ifrån lagom - en kontrastrik och kreativ mötesplats, full av upplevelser.

Följ Botkyrka kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Botkyrka kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye