Botkyrka kommun

Blomtåg mot våld i Botkyrka

Dela

Fredag 2 augusti arrangeras Blomtåget för fjärde året. En manifestation mot våld som initierades av Nattvandrarna i Botkyrka när Adriana sköts till döds i Hallunda i augusti 2020. 

Inför Blomtåget samlas alla deltagare klockan 18.00 i Norsborg centrum. Manifestationen inleds med utdelning av vita rosor samt tal och poesi av bland andra Nattvandrarna, polisen och anhöriga som drabbats av våldet.

Klocka 18.45 går blomtåget till Freinetskolan Kastanjen där det hålls en tyst minut samt tal av skolans rektor, en tidigare elev och representanter för Botkyrka kommun.

-Det är fjärde året som vi manifesterar mot våldet och hedrar dem som fallit offer för våldet. Det här är viktigt och det får inte hända igen, därför drog jag igång Blomtåget för fyra år sedan och det ska jag hålla på med hela livet. Det är hemskt att våldet har eskalerat, säger Gilbert Hällström, nattvandrare i Botkyrka.

Barn uttrycker känslor om våld genom att göra armband

Inför Blomtåget har barn på samtliga fritidsklubbar i Botkyrka fått göra armband med texten "Vi mot våld". Syftet med insatsen är att erbjuda en trygg och stödjande miljö där de kan uttrycka sina känslor och upplevelser kring våld, gängkriminalitet och dödsskjutningar.

- Det har varit ett bra tillfälle för oss att fånga upp känslor. Genom samtal i grupp, ledda av oss samtalsledare, fick barnen möjlighet att dela sina erfarenheter, få stöd och hjälp att utveckla strategier för att hantera känslor och situationer på ett hälsosamt sätt, säger Nodi Islam, områdessekreterare på Förebyggarenheten i Botkyrka.

Armbanden kommer att delas ut under manifestationen.

Kontakter

Bilder

Armband med texten "Vi mot våld" gjorda av barn på fritidsklubbar i Botkyrka
Armband med texten "Vi mot våld" gjorda av barn på fritidsklubbar i Botkyrka
Ladda ned bild

Om oss

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets sjätte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning gör Botkyrka till långt ifrån lagom - en kontrastrik och kreativ mötesplats, full av upplevelser.

Följ Botkyrka kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Botkyrka kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye