Västtrafik

Tätare turer i kollektivtrafiken

Dela

Den 19 augusti går kollektivtrafiken över till ordinarie tidtabell, i takt med att fler återgår till jobb och skola. Det betyder tätare turer.

Den 19 augusti går kollektivtrafiken över till ordinarie tidtabell, vilket innebär tätare turer i kollektivtrafiken. Fotograf: Eddie Löthman.
Den 19 augusti går kollektivtrafiken över till ordinarie tidtabell, vilket innebär tätare turer i kollektivtrafiken. Fotograf: Eddie Löthman.

Måndag den 19 augusti byter de flesta linjer tidtabell. Båtarna i södra skärgården byter den 26 augusti. Samtidigt som tidtabellen byts ut utökas trafiken på flera linjer och vissa linjer får förändrade körvägar. Västtrafik rekommenderar resenärerna att söka sina resor i appen Västtrafik To Go.

Ny körväg för spårvagnslinje 9 och 11

Från och med den 2 september byter spårvagnslinjerna 9 och 11 körväg med varandra mellan Järntorget och Brunnsparken. Linje 9 kör via Hagakyrkan och Grönsakstorget och linje 11 ska köra via Stenpiren. Anledningen till ändringen är att hållplatserna förbereds för de nya, 45 meter långa spårvagnarna som börjar köra i slutet av 2024.  

–Linje 11 går idag till Hagakyrkan, men där finns inte tillräckligt utrymme för att förlänga hållplatsen tills Västlänkens Haga station är klar. Därför behöver linje 11 köra via Stenpiren istället, där de längre spårvagnarna får plats, säger Christian Larsson, biträdande affärschef för spårvagn på Västtrafik.

Tätare turer på linje 510 och Stenungsund express

För att möta ett ökat resande får Stenungsund express tätare turer under morgon och eftermiddag. Även linje 510 mellan Partille och Heden får fler turer under morgon och eftermiddag. Läs mer om förändringarna på Västtrafiks hemsida.

Borttagna bussturer kommer tillbaka

Under våren fick flera busslinjer i centrala Göteborg färre turer till följd av brist på förare. Sedan i våras har fler förare utbildats, vilket gör att dessa turer nu läggs tillbaka i trafik. De linjer som får utökad trafik igen är 40, 42, 43, 50, 121 och 127.

Tidtabeller tas bort från spårvagnshållplatser

Den 19 augusti tas tryckta spårvagnstidtabeller bort från hållplatserna i Göteborg. Istället kommer det finnas anslag som visar var tidtabell och linjesträckning hittas digitalt. Anledningen är att minska miljöpåverkan och samtidigt ge uppdaterad och relevant information.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Christian Larsson, biträdande affärschef spårvagn. Fotograf: Eddie Löthman
Christian Larsson, biträdande affärschef spårvagn. Fotograf: Eddie Löthman
Ladda ned bild

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye