Jönköpings kommun

Grundligare undersökning efter granatfynd dröjer

Dela

Grundligare undersökningar dröjer vid den plats på A6-området där granater hittades i våras. Jönköpings kommun har fått avslag på sin begäran till Försvarsmakten om stöd för undersökning av platsen.

Platsen där granaterna hittats är avspärrad tills vidare.
Platsen där granaterna hittats är avspärrad tills vidare. Foto: Jönköpings kommun

-Det gör att vi tittar på en mer robust och långsiktig avspärrning och att en grundligare undersökning dröjer något, säger Fredrik Svärd, miljöingenjör på tekniska kontoret.

Försvarsmakten har meddelat kommunen att de på grund av hög arbetsbelastning inte har möjlighet att ge stöd för en djupare undersökning av platserna där granatfynden gjorts. Arméstaben ser dock över om det går att få fram stöd i ärendet vid ett senare tillfälle.

-Med anledning av beskedet kan vi inte förvänta oss någon hjälp från Försvarsmakten inom den närmaste tiden. Vi kommer därför att jobba vidare med frågan och utreder möjligheterna att få området undersökt via privata företag som är certifierade för denna typ av arbete, säger Fredrik Svärd.

Förra veckan gjordes ytterligare ett granatfynd i skogen i en ravin i A6-området. Detta var en annan typ av granat på en annan plats. Sannolikt har denna granat spolats med vatten i samband med det kraftiga regn som föll, och ska inte sammankopplas med tidigare fynd.

A6-området i Jönköping var tidigare en militär övningsplats och regemente för Försvarsmakten.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Svärd
Miljöingenjör tekniska kontoret
fredrik.sandberg-svard@jonkoping.se
036-10 25 67

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye