Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren klar för kvartsfinal på OS i Paris

Dela

Jonna Malmgren har säkrat sin plats i kvartsfinalen i 53-kilosklassen vid OS i Paris efter en imponerande seger mot Arguello Villegas från Venezuela. Arguello Villegas, som tidigare tagit en femteplats på OS i Rio, var en tuff motståndare men Jonna visade sin styrka och vann på fall i andra perioden.

Jonna Malmgren - Kvartsfinal

Matchen började jämnt och efter första perioden var ställningen 3-3, där Jonna hade ledning. I andra perioden tog Jonna övertaget genom ett dyk som ledde till att hon lyckades lägga sin motståndare på fall, vilket säkrade vinsten och en plats i kvartsfinalen.

I kvartsfinalen ställs Jonna nu mot den erfarna Qianyu Pang från Kina. Pang har en lång meritlista, inklusive ett silver från de Olympiska Spelen i Tokyo 2021. Matchen förväntas bli jämn och beräknas starta cirka kl. 13:10.

Expertkommentatorn Johanna Mattsson ger sin analys inför den kommande matchen:

"Qianyu Pang är, som många kinesiska brottare, fysiskt stark, oerhört explosiv och kraftfull. Hon har väldigt bra attacker när hon väl bestämmer sig och hon har ett starkt parterröverläge. Så en nyckel för Jonna blir ju verkligen att klara sig i parterrunderläget om de skulle hamna där. Men också att såklart få in sina egna attacker och anfall som hon är bra på."

Nu ser vi fram emot en spännande kvartsfinal och önskar Jonna stort lycka till.

Matchen kan följas live på Max (tidigare Discovery+).