Svenska Brottningsförbundet

Johanna Lindborg på OS i Paris

Dela

Imorgon, den 9 augusti, är det dags för Johanna Lindborg att äntra brottningsmattan när hon gör sin OS-debut i Paris i 62-kilosklassen. Efter att precis ha missat kvalen lyckades Johanna efterhand säkra en plats och är nu mer än redo att tävla på den olympiska scenen imorgon. 

Johanna Lindborg - Åttondelsfinal OS Paris 2024
Johanna Lindborg - Åttondelsfinal OS Paris 2024

Viktklassen 62-kilo innehåller många tuffa och duktiga brottare, konkurrensen här hög och inget är säkert. Bland Johannas motståndare hittar vi bland annat Aisuluu Tynybekova från Kirgizistan, som siktar på att bli sitt lands första olympiska mästare, och Yukako Kawai från Japan, som förhindrade Tynybekova från att ta guld i Tokyo. 

Johanna Lindborg möter i åttondelsfinalen den femteseedade bulgariska brottaren Bilyana Dudova, som vann världsmästerskapet 2021. Dudova var den som besegrade Johanna i det europeiska OS-kvalet tidigare i år, Johanna är sugen på revansch. Hennes åttondelsfinal är femte matchen och kommer att äga rum imorgon, den 9 augusti, ca kl 11:35, vi ser fram emot att följa henne på mattan.

Matcherna kan följas live på Max (tidigare Discovery+), så missa inte chansen att heja på Johanna när hon tävlar för Sverige på OS.

Igår brottades Jonna Malmgren sig till kvartsfinal, där tog det tyvärr stopp mot kinesiskan och tidigare OS silvermedaljören Qianyu Pang. Efter segern mot Jonna förlorade kinesiskan semifinalen vilket innebar slutet för Jonnas resa på OS i Paris. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Johanna Lindborg - Åttondelsfinal OS Paris 2024
Johanna Lindborg - Åttondelsfinal OS Paris 2024
Ladda ned bild

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

Inför U20-VM i brottning i Pontevedra, Spanien30.8.2024 10:22:51 CEST | Pressmeddelande

Juniorvärldsmästerskapet i brottning går av stapeln nästa vecka i Pontevedra, Spanien, mellan 2–8 september 2024. Svenska Brottningsförbundet presenterar ett lag på åtta brottare som ingår i Sveriges trupp till U20-VM i brottning. Vårt unga landslag av brottare har tränat hårt och är nu redo att äntra brottningsmattan på världsmästerskapen. Det svenska juniorlandslaget har visat bra form under det gångna året, med flera medaljvinster på internationella mästerskap. Bland årets senaste höjdpunkter finns Adam Silverins guld på Europamästerskapen och Hamza Sertcanlis silver, samt Amelia Samuelssons brons. Dessa prestationer har stärkt lagets självförtroende inför det kommande mästerskapet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye