Svenska Ishockeyförbundet

Damlandslaget U18 spelar 4-nationsturnering i Tjeckien, 29–31 augusti

Dela

Andreas Karlsson, förbundskapten för Damlandslaget U18, har idag tagit ut truppen som ska delta i en 4-nationsturnering i Chomutov, Tjeckien, 29-31 augusti. 

– En bra start på säsongen. Vi har under sommaren haft möjlighet att se en del av de här spelarna i samband med Olympisk Offensiv-samlingarna för 2030-gruppen, och en del känner vi sedan förra säsongen. Vi kommer att jobba med grunderna i spelidén, men framför allt blir det viktigt att vi direkt sätter nivån i vår intensitet. Det är den första av tre samlingar innan vi ska ta ut VM-truppen och jakten på en plats börjar nu, säger Andreas Karlsson, förbundskapten för Damlandslaget U18. 

Truppen

Målvakter
1. Maja Helge, Frölunda HC
30. Jorinde Heller, Linköping HC

Backar
3. Selma Karlsson, Brynäs IF
5. Leia Eriksson, Skellefteå AIK
6. Nellie Svensson, Frölunda HC
7. Ebba Westerlind, Frölunda HC
8. Wilma Georgny, Djurgårdens IF
10. Elsa Åberg, MoDo Hockey
28. Meja Andersson, IF Troja-Ljungby

Forwards
9. Disa Carlsson, Brynäs IF
12. Tilde Grillfors, Brynäs IF
13. Ida Melin, Brynäs IF
14. Evelina Arvidsson, HV71
15. Edit Danielsson, Frölunda HC
16. Tilie Ytfeldt, Brynäs IF
17. Moa Johannesson, MoDo Hockey
18. Matilda Österman, Brynäs IF
19. Stella Sjöberg, Luleå HF
20. Tyra Håkansson, Skellefteå AIK
21. Inez Nygren, Luleå HF
27. Maja Åkerlund, Timrå IK
29. Lovisa Engström, MoDo Hockey

Spelschema
Torsdag 29 augusti
18.15 Sverige – Tjeckien

Fredag 30 augusti
15.00 Sverige-Slovakien

Lördag 31 augusti
11.00 Sverige-Finland

Samtliga matcher spelas i Rocknet Arena, Chomutov, Tjeckien.

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1912. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle. Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet. Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Hockeyettan: Överklagandenämnden avslår samtliga överklaganden22.7.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Svenska Ishockeyförbundets Överklagandenämnd avslår överklaganden som Bäcken HC, KRIF Hockey, Kristianstads IK och Strömsbro IF skickat in. Därmed står Licensnämndens beslut fast och de fyra klubbarna nekas elitlicens och degraderas till Hockeytvåan. Klubbarna och ligaorganisationen Hockeyettan är informerade. Nu när Överklagandenämnden fastslagit Licensnämndens beslut inleds arbetet med att tillfråga lag i Hockeytvåan om plats i Hockeyettan säsongen 2024/2025. Sedan tidigare har ligaorganisationen Hockeyettan och Svenska Ishockeyförbundet meddelat att de tredjeplacerade lagen i kvalserierna till Hockeyettan 2023/2024 kommer att tillfrågas, men inte de fjärdeplacerade lagen. Treorna i kvalet till Hockeyettan 2023/2024 är i rangordning 1) KB 65 2) Malungs IF 3) Värmdö HC. Arbetet med utformningen av Hockeyettans serieindelning utförs av Svenska Ishockeyförbundet i nära samverkan ligaorganisationen Hockeyettan och Tävlingsutskottet. Ny serieindelning med tillhörande spelschema kommer att

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye