Ticket

Prisras på resor efter skolstarten – ta chansen att resa billigt

Dela

När skolorna öppnar igen minskar trycket på flygbiljetter och hotell, vilket skapar unika möjligheter för den som har möjlighet att resa under sensommaren. Reseexperterna på Ticket har analyserat priserna och kan nu avslöja de mest prisvärda destinationerna.

Bild på en pittoresk strand och kustlinje i Rhodos, Grekland, med turkost hav och en bergsby i bakgrunden.
Rhodos är en favorit bland svenskarna.

Efter skolstarten, när de flesta återvänder till vardagen, sker en märkbar nedgång i efterfrågan på resor. Detta resulterar i att flygbolag och hotell sänker priserna för att fylla sina platser. För de som har möjlighet att vara flexibla är detta en gyllene chans att fynda billiga resor och upptäcka fördelarna med att resa på sensommaren.

–  Vi ser tydligt att priserna på resor till populära destinationer som Spanien, Grekland och Cypern sjunker efter skolstarten. Det är en idealisk tidpunkt för resenärer att upptäcka nya platser eller återvända till sina favoritresmål till en bråkdel av vad det skulle kosta under högsäsongen, säger Tiyoneh Jah, PR & kommunikationsansvarig på Ticket. 

Allra billigast är det att resa till Grekland, Turkiet eller Bulgarien de kommande månaderna. Där kan man få en veckas semester med både flyg och boende för under 3000 kr. Men även priserna till andra soliga resmål runt Medelhavet och spännande europeiska storstäder sjunker dramatiskt när de flesta barnfamiljer inte har möjlighet att resa och konkurrera om platserna.

Förutom lägre priser erbjuder sensommaren ofta en lugnare och mer avkopplande reseupplevelse. Stränderna är inte lika överfulla, restaurangerna har kortare väntetider och sevärdheter kan utforskas i en mer avslappnad takt. Det är en tid som passar perfekt för den som vill undvika de stora turistströmmarna och samtidigt spara pengar. Sensommaren bjuder dessutom på behagliga temperaturer, vilket gör det till ett utmärkt tillfälle att njuta av både sol och upplevelser.

Hit reser svenskarna på sensommaren:

  1. Malaga, Spanien (1)
  2. Mallorca, Spanien (2)
  3. Larnaca, Cypern (4)
  4. Rhodos, Grekland (6)
  5. Alicante, Spanien (3)
  6. Kreta, Grekland (5)
  7. Barcelona, Spanien (8)
  8. Split, Kroatien (NY)
  9. London, Storbritannien (7)
  10. Rom, Italien (9)

Källa: Tickets bokningsstatistik, avresor mellan 2024-08-19 – 2024-10-31 (siffra inom parentes anger placering motsvarande period förra året)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild på en pittoresk strand och kustlinje i Rhodos, Grekland, med turkost hav och en bergsby i bakgrunden.
Rhodos är en favorit bland svenskarna.
Ladda ned bild
Solstolar och parasoller på en sandstrand med berg i bakgrunden, Alanya, Turkiet.
Alanya, Turkiet
Ladda ned bild

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

15 procent avstår resa på grund av att de saknar reskamrat – 4 skäl till att våga testa på ensamresande23.7.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Omvärlden påverkar vårt resmönster. Men även vår innersta värld, visar Tickets SIFO-undersökning. Hela 15 procent av svenskarna uppger att de skulle resa mer 2024 om de hade bara haft någon annan att resa med. Ticket listar skäl till att våga prova på att resa ensam, så inte uteblivet sällskap ska snuva dig på minnesvärda reseupplevelser.

Upptäckarlusten stiger hos svenskarna – allt fler vill besöka nya resmål12.6.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Sol- och badresor ligger svenskarna varmt om hjärtat, och den viktigaste orsaken till att resa utomlands är för att få sol och värme. Sedan pandemin har svenskarna prioriterat välbekanta resmål till förmån att upptäcka nytt, en trend som nu ses mattas av. Att upptäcka nya resmål hamnar i år nummer två på listan över de viktigaste anledningarna till att resa utomlands, jämfört med en fjärdeplats 2023. Detta enligt Tickets SIFO-undersökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye