Jönköpings kommun

Snart kan bygget av Djupadalsskolan starta igen

Dela

Peab tar över bygget av Djupadalsskolan. Arbetet med den nya skolan stannade av i våras efter att Gärahovs Bygg AB gått i konkurs och Jönköpings kommun har letat efter en lösning sedan dess.

-Vi är glada att vi på rätt så kort tid lyckats hitta en entreprenör som kan slutföra projektet, säger Mattias Stein, verksamhetschef på tekniska kontoret i Jönköpings kommun.

Projektet förväntas vara klart i januari 2026 och utsatt budget beräknas kunna hållas.

-Det har varit en gedigen process för att landa i en ny entreprenör som uppfyller alla våra krav och det har inneburit ett omfattande arbete för oss i kommunen, säger Mattias Stein.

Bygget av skolan beräknas kunna återupptas igen inom två veckor. Tekniska kontoret har i samråd med utbildningsförvaltningen sett över tidsramarna och det innebär att planerad skolstart inte behöver försenas.

Djupadalsskolan kommer att ha plats för 415 elever - 375 elever i årskurs 7-9 och 40 elever i anpassad grundskola årskurs 7-9. I anslutning till skolan kommer byggs också en fullstor idrottshall.

Nyckelord

Kontakter

Mattias Stein
Verksamhetschef fastighetsavdelningen Jönköpings kommun
mattias.stein@jonkoping.se
036-105530

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye