VisitDenmark

Film på taket när Filmtaget öppnar i Köpenhamn

Dela

Nu kan alla filmälskare få en ny himmelsk upplevelse. Mitt i Köpenhamn öppnar Det Danske Filminstitutet en ny utomhusbio på taket. Här kommer det också att finnas en film-utställning, lekplats för barnen och en bar med lättare mat.

Filmtaget i Köpenhamn. Foto: Elcon
Filmtaget i Köpenhamn. Foto: Elcon

Filmtaget är en ny och innovativ kulturarena i hjärtat av Köpenhamn som breder ut sig på taket, hela 1700 m². Här erbjuds besökare möjligheten att se på film, upptäcka dansk films rika arv, uppleva staden från nya vinklar och njuta av en måltid på Meyers Spiseri & Bar. Filmtaget har sin premiär-öppning den 16 augusti och har öppet dagligen från 10:00 till 23:00 och inträdet är kostnadsfritt.

Upplevelser för alla åldrar

På Filmtaget finns något för både barn och vuxna. Interaktiva utställningspaviljonger lyfter fram danska filmskattens mest minnesvärda ögonblick, från stumfilmens dagar till dagens moderna filmkonst. Besökare kan njuta av klipp från klassiska komedier, prova på att följa Dogma-reglerna, och lära sig mer om framstående filmskapare. För de yngsta besökarna finns dedikerade barnområden med filmquiz och utvalda barnfilmer. Huvudfokus kommer ligga på att fira dansk film.

På utomhusbion Himmelbio kan dagbesökare spontant titta på kortfilmer och dokumentärer. Under kvällar och helger får man köpa biljett till de filmvisningar Filmtaget visar.

Filmtagets mat- och bar drivs av Meyers, som även ansvarar för restaurangen och caféet på Cinematekets bottenvåning, och erbjuder ett brett utbud av läckerheter.

För mer information om Filmtaget:

Eva Hein
Kommunikationschef
Tlf. +45 3374 3610
evah@dfi.dk

Andra tak-upplevelser i Köpenhamn

Gro Spiseri är ett unikt matställe beläget i ett växthus på taket av ett parkeringshus i bostadsområdet Østerbro. Restaurangen, som har plats för 25 gäster, delar sin plats med den grönskande takfarmen ØsterGRO. Här odlar lokala invånare sina egna grönsaker och örter, vilket bidrar till ett nära samarbete och en hållbar matproduktion. Gro Spiseri använder örterna från takfarmen och andra ekologiska råvaror från lokala producenter, vilket ger en genuin och hållbar matupplevelse för både besökare och det lokala samhället.

Flera hotell i Köpenhamn erbjuder takterrasser där du kan njuta av fantastiska vyer och se solnedgången. Ett av dem är det femstjärniga hotellet NH Collection Copenhagen i stadsdelen Christianshavn, där du hittar den charmiga takterrassen ROOF. Här kan du njuta av cocktails medans du njuter av en enastående panoramautsikt över stadens tak och vatten. Förutom sitt läge vid Köpenhamns hamnfront är byggnaden en historisk ikon, ursprungligen designad av modernistiska arkitekten Palle Sueson på 1950-talet för att vara huvudkontor för B&W-varvet.

Glyptoteket presenterar en spännande blandning av antik och modern konst i en miljö som är både historisk och inspirerande. Grundat 1897 av den framstående bryggaren Carl Jacobsen, är museet känt för sin imponerande samling av marmorskulpturer och den exotiska vinterträdgården som erbjuder en unik besöksupplevelse. Från museets takterrass får besökarna en fantastisk utsikt över Köpenhamn, inklusive den ikoniska kupolen, nöjena i Tivoli och stadens många torn.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

GRO spiseri i Köpenhamn. Foto: Daniel Rasmussen
GRO spiseri i Köpenhamn. Foto: Daniel Rasmussen
Ladda ned bild
ROOF NH Collection Copenhagen. Foto: NH Collection Copenhagen
ROOF NH Collection Copenhagen. Foto: NH Collection Copenhagen
Ladda ned bild
Glyptoteket, Köpenhamn. Foto: © Ny Carlsberg Glyptotek
Glyptoteket, Köpenhamn. Foto: © Ny Carlsberg Glyptotek
Ladda ned bild

Länkar

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye