Patent- och registreringsverket

Ny generaldirektör för Patent- och registreringsverket

Dela

Anna Jardfelt har tillträtt som ny generaldirektör för Patent- och registreringsverket. Anna kommer senast från en roll som ambassadör på Sveriges ständiga representation vid de internationella organisationerna i Genève.

Foto: Knut Capra Pedersen
Foto: Knut Capra Pedersen

– PRV är en viktig aktör inom för Sverige centrala områden som tillväxt, konkurrenskraft och innovation. Jag ser mycket fram emot att arbeta för att PRV på bästa sätt, tillsammans med andra, här skall kunna fortsätta bidra till att skapa goda förutsättningar för Sverige.

Anna har tidigare varit chef för Utrikespolitiska institutet i Stockholm, ambassadör vid Sveriges ambassad i Nairobi, Sveriges representant i EU:s Kommitté för utrikes- och säkerhetspolitik (KUSP) samt chef för enheten för utrikes- och säkerhetspolitik vid EU-representationen i Bryssel.

Kontakter

Om oss

PRV (Patent- och registeringsverket) är centret för immateriella rättigheter. PRV arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Genom att sprida kunskap om immateriella tillgångar och granska och registrera patent, varumärken och design skapar vi förutsättningar för en konkurrenskraftig företags- och forskningsvärld.

Följ Patent- och registreringsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Patent- och registreringsverket

Sverige ledande i investeringar i immateriella tillgångar25.6.2024 10:05:24 CEST | Pressmeddelande

Sverige behåller sin tätposition vad gäller investeringar i immateriella tillgångar, såsom teknik, varumärken, kunskap, relationer, data och design. Enligt en ny studie publicerad av World Intellectual Property Organization (WIPO) och Luiss Business School (LBS) sticker Sverige ut både vad gäller investeringar i förhållande till BNP, med en första plats, och vad gäller årlig tillväxttakt i investeringar i immateriella tillgångar, där landet placerar sig på en andra plats efter Indien, och före starka forskningsnationer som USA och Frankrike.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye