Moment GroupMoment Group

Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain förvärvar anrika Lorensbergsteatern i Göteborg

Dela

Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain har, genom det gemensamma bolaget Oscarsteatern AB, ingått avtal med Kulturtuben om att från den 7 januari 2025 ta över driften av legendariska Lorensbergsteatern i Göteborg. Tillgången till en av Göteborgs främsta teaterscener öppnar upp ytterligare en spelplats för Vicky Nöjesproduktions och 2Entertains många framgångsrika teater- och musikalproduktioner vilket förhoppningsvis blir till stor glädje för Göteborg och Västsverige. 

Lorensbergsteatern
Lorensbergsteatern

Lorensbergsteatern ligger vid Avenyn och Götaplatsen, i hjärtat av Göteborg, och hade sin första premiär redan 1916. Teatern har 797 platser och drivs sedan 1987 av Galenskaparnas och After Shaves produktionsbolag Kulturtuben, med målet att sätta upp sina egna produktioner. Idag är Lorensbergsteatern mer en gästspelsscen och erbjuder allt från nyskriven svensk humor till teater, revy, stand up, konserter och konferenser.

Oscarsteatern AB driver sedan 2009 China Teatern och Oscarsteatern i Stockholm och bolaget ägs till lika delar av Vicky Nöjesproduktion AB och 2Entertain AB. Publiksuccéer som Änglagård - musikalen och Moulin Rouge! The musical har senaste året spelats på de båda teatrarna och till hösten går Dreamgirls – The Musical upp på China Teatern medan Änglagård - musikalen har nypremiär för en tredje säsong på Oscarsteatern. 

”Otroligt roligt och en ära att få vara en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv och få tillgång till denna fantastiska teater! Det öppnar dessutom upp möjligheter att i framtiden kunna flytta våra musikaler, shower och komedier från Oscars & China Teatern till Lorensbergsteatern och det blir kanske t o m någon urpremiär i Göteborg”, säger Vicky och Johan von der Lancken, Producenter Vicky Nöjesproduktion.

”Det känns otroligt bra att välkomna en ny teaterarena till familjen! Nu får en ännu bredare publik chansen att uppleva våra föreställningar samtidigt som vi som bolag stärker vår position. Vi har en spännande resa framför oss”, säger Janne Andersson, VD 2Entertain.

”Det känns både vemodigt och nödvändigt. Vi tog över teatern en gång då vi behövde en scen för våra egna produktioner och så har vi mestadels använt den genom åren. Men nu är det sex år sedan vi hade en egen gemensam produktion och några fler kommer det inte att bli, så det här ägarbytet känns helt logiskt. De nya ägarna har vi haft många fina samarbeten med och känner väl, så jag är övertygad om att Lorensbergsteatern kommer att leva vidare på bästa sätt”, säger Claes Eriksson, Kulturtuben/Lorensbergsteatern.

”När vi kom in med Stinsen Brinner 1987 var teatern rivningshotad. Vi har lagt ned oerhört mycket arbete och pengar som resulterat i den pärla som teatern faktiskt är och numera t o m byggnadsminnesförklarad. Det har varit en tuff men en underbart rolig resa. Dessutom fylld med publiksuccéer, skratt och glädje och så skall det förbli. Teaterbolaget byter ägare på nyåret men vår fantastiska personal är kvar”, säger Eva Lindgren, Kulturtuben/Lorensbergsteatern.

2Entertain part of Moment Group

Nyckelord

Kontakter

För mer information vänligen kontakta:

Johan von der Lancken, Producent Vicky Nöjesproduktion
johan@nojeskontoret.se, 08-563 054 00

Janne Andersson, VD 2Entertain
 janne.andersson@2entertain.com, 0705-51 70 30

Eva Lindgren, Kulturtuben/Lorensbergsteatern
Eva.lindgren@kulturtuben.se, 0705-56 10 51

Bilder

Lorensbergsteatern
Lorensbergsteatern
Ladda ned bild

Följ Moment Group

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moment Group

2Entertain välkomnar Lorensbergsteatern i Göteborg som familjens femte teaterarena23.8.2024 11:55:43 CEST | Pressmeddelande

2Entertain och Vicky Nöjesproduktion har, genom det gemensamma bolaget Oscarsteatern AB, ingått avtal om att förvärva legendariska Lorensbergsteatern i Göteborg. Lorensbergsteatern är en av Göteborgs främsta teaterscener vilket innebär ytterligare en spelplats för bolagens många framgångsrika teater- och musikalproduktioner. Tillträdet sker den 7 januari 2025 då Oscarsteatern AB tar över 100% av andelarna i KB Lorensbergsteatern.

Rapporten för kvartal 2: Ökad omsättning med försämrad lönsamhet19.7.2024 08:46:34 CEST | Pressmeddelande

Under andra kvartalet 2024 har omsättningen ökat jämfört med föregående år men med något vikande lönsamhet. De restaurangnära verksamheterna inom våra show- och aktivitetsarenor har fortsatt påverkats negativt av konjunkturläget men detta har balanserats av att vårt affärsområde Event & Communication presterat ett mycket fint resultat. Våra övriga verksamheter går under andra kvartalet in i en lugnare period för att sedan ha premiär för sommarteatrarna under juni och juli. Återigen konstaterar vi att bredden av verksamheter i koncernen är en styrka då en nedgång inom någon verksamhet kan kompenseras av att andra verksamheter fortsatt går starkt.

David Mårtensson blir ny Group CFO för Moment Group12.7.2024 10:34:02 CEST | Pressmeddelande

David Mårtensson har rekryterats som ny Group CFO för Moment Group och tar över rollen efter Martin du Hane, som innehaft den tjänsten parallellt med sin VD-roll i bolaget. David Mårtensson kommer att utgå från huvudkontoret i Göteborg där även koncernens gemensamma ekonomiorganisation finns. Han kommer ingå i koncernledningen, tillträder tjänsten den 21 augusti och kommer att rapportera till Group CEO Martin du Hane.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye