Världsmästerskapen i Overwatch till DreamHack

Dela

I november kommer DreamHack till Stockholmsmässan. För första gången anordnas världens största festival för gamingkulturen i Stockholm. På plats kommer besökarna kunna uppleva Overwatch 2 i världsklass, då globala finalerna i Overwatch Champion Series för första avgörs på europeisk mark.  

OWCS på DreamHack Dallas tidigare i år.
OWCS på DreamHack Dallas tidigare i år.

För första gången någonsin kommer Blizzard Entertainment att arrangera globala finaler i FPS-spelet Overwatch 2. Slutspelet i Overwatch Champion Series (OWCS) blir det första på europeisk mark på flera år. Åtta av världens bästa lag kommer att göra upp på Stockholmsmässan 22-24 november, när DreamHack för första gången anordnas i Stockholm.

Redan i maj tidigare i år avgjordes majorn i Overwatch Champion Series på DreamHack i Dallas, USA, framför rekordpublik. Nästan 130.000 tittare satt klistrade framför skärmarna när Crazy Raccoon lyfte pokalen inför en jublande publik på plats. Finalerna i Stockholm väntas bli ännu större.

– Overwatch Champion Series har redan överträffat våra förväntningar och vi ser fram emot att för första gången någonsin anordna ett världsmästerskap på europeisk mark, säger Sean Miller, Director of Overwatch Esports på Blizzard Entertainment. Majorn i Dallas visade att det finns ett enormt intresse för Overwatch 2, och vi ser fram emot att den passionen kommer ta turneringen i Stockholm till en ny nivå.

Kvalen till världsfinalerna börjar nu, där några av världens bästa lag tävlar om de åtta platserna i Stockholm. Det öppna OWCS-kvalet på FACEIT börjar nu i EMEA och den 20 september i Nordamerika. Vinnarna kvalar automatiskt in till Stockholm.

Det är första gången någonsin som DreamHack kommer till Stockholm. Fans kommer förutom Overwatch 2-action i världsklass, kunna ta del av mängder av aktiviteter och musikuppträdanden under den tre dagar långa festivalen. En biljett till DreamHack Stockholm ger fansen tillgång till mässan där de kan se tävlingarna. För en garanterad sittplats behöver besökarna köpa ett OWCS-tillägg. Där finns olika nivåer som inkluderar olika förmåner, som exempelvis exklusiv merch och behind-the-scenes-turer. 


Biljetterna finns till reducerat pris från och med torsdag 22 augusti, på https://dreamhack.com/stockholm/pt/tickets/. För mer information, vänligen besök: https://esports.overwatch.com/en-us.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

OWCS på DreamHack Dallas tidigare i år.
OWCS på DreamHack Dallas tidigare i år.
Ladda ned bild

Om DreamHack

DreamHack grundades 1994 och är idag världens största festival för gamingkulturen. DreamHack arrangeras runt om i världen och innehåller e-sporttävlingar, livemusik, utställningar, LAN, cosplay och mycket mer. DreamHack är en pionjär inom esport och en av de största globala producenterna av esportinnehåll. Miljontals tittare från hela världen tittar på DreamHacks sändningar varje år. DreamHack-evenemangen välkomnade över 335 000 besökare under 2019.

Följ DreamHack/EFG Nordics

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från DreamHack/EFG Nordics

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye