Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Truppguide inför Paralympics i Paris 2024

Dela

Om två dagar invigs Paralympics i Paris. Få full koll på den svenska truppen, tävlingstider och annan statistik genom att ta del av truppguiden.

Paralympics avgörs mellan 28 augusti och 8 september. Sverige representeras av 20 aktiva plus en pilot i sju olika idrotter. 9 av 20 är debutanter och 6 är tidigare paralympiska medaljörer. 

I truppguiden kan du ta del av fakta om den svenska truppen, historisk medaljhistorik och tävlingsschema med mera. 

Anslut dig till vår WhatsApp-grupp där vi delar de senaste nyheterna från Paralympics - https://chat.whatsapp.com/HK8aqujV9RVEIaRcpCukGH

Vill du se detaljerat tävlingsschema hittar du det på vår hemsida, www.paralympics.se

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) är den svenska idrottsrörelsens högsta instans i paralympiska frågor. SPK:s uppgift är att utveckla och värna om den paralympiska rörelsen i Sverige.

Den huvudsakliga uppgiften för Sveriges Paralympiska Kommitté är att förbereda och leda det svenska deltagandet i Paralympics och att utveckla konkurrenskraftiga svenska trupper till kommande spel.

Paralympics eller Paralympiska spelen är motsvarigheten till OS och Olympiska spelen. I Paralympics tävlar idrottare med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsätning och spelen arrangeras i anslutning till Olympiska spelen på samma ort.

Det finns 28 paralympiska idrotter på det paralympiska programmet. Första sommarspelen arrangerades 1960 i Rom medan det första vinterspelet arrangerades i Örnsköldsvik 1976.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

JYSK ny huvudsponsor till Parasport Sverige och Sveriges Paralympiska Kommitté26.8.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har förlängt avtalet med JYSK i ytterligare fyra år - en fortsättning på det stabila samarbete som inleddes 2006 och nu förstärks när de kliver upp som huvudsponsor. JYSK kommer att fortsätta att skapa möjligheter och förutsättningar för de aktiva samt fördjupa samarbetet med fokus på ledarutbildning och ledarrekrytering.

Blev mamma i januari – nu är Nicolina Pernheim klar för Paralympics24.7.2024 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under onsdagsmorgonen presenterade Sveriges Paralympiska Kommitté ytterligare två namn till Paralympics i Paris. Guldskytten från Tokyo, Philip Jönsson och den fyrfaldiga paralympiern, Nicolina Pernheim Goodrich, som blev mamma så sent som för ett halvår sedan. – Det är väldigt stort, jag har haft tur och allt har gått enligt plan. Det är fantastiskt, säger Nicolina om uttagningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye