Mars rapporterar rekordminskning av koldioxidutsläpp

Dela

I juli publicerade Mars Incorporated sin hållbarhetsrapport för 2023, ”Sustainable in a Generation”, som visar en rekordminskning av växthusgasutsläpp och stora framsteg mot målet om nettonollutsläpp 2050.

Rapporten visar att Mars minskade sina växthusgasutsläpp med rekordhöga 8% under 2023. Detta innebär en sammanlagd minskning av växthusgasutsläppen med 16% över hela värdekedjan i förhållande till baslinjen 2015. Samtidigt har Mars verksamhet vuxit med över 60% och nått en årlig försäljning på över 50 miljarder dollar. Minskningen av utsläpp utgör cirka 5,7 miljoner ton och täcker alla delar i värdekedjan (scope 1, 2 och 3), vilket innebär att Mars är på rätt spår att uppnå en minskning av växthusgaser med 50% till slutet av 2030. Som en jämförelse är 5,7 miljoner ton ungefär lika mycket som utsläppen från 1,3 miljoner bensindrivna bilar under ett helt år.

I samband med att Mars hösten 2023 publicerade sin Net Zero Roadmap meddelade företaget att de planerar att investera över 1 miljard dollar under tre år och fortsätta att satsa resurser tills målet om nettonollutsläpp är uppnått 2050. Eftersom nästan 60% av Mars växthusgasutsläpp kommer från jordbruket, investerar företaget ytterligare i klimatvänligt jordbruk. Detta kommer att ge över 1 miljon hektar regenerativt jordbruk globalt till 2030 vilket ska förse företaget med råvaror för tillverkning av snacks och måltider för både människor och husdjur.

– ”Sustainable in a Generation Report” visar att vi är på god väg att nå en 50-procentig minskning av växthusgasutsläpp till 2030. Vi är stolta över våra framsteg men är också medvetna om att det fortfarande finns mycket kvar att göra. Det är särskilt viktigt att stärka våra program för att stödja bönderna i övergången till ett mer klimatvänligt och regenerativt jordbruk. Vi ser fram emot att fortsätta driva det arbetet framåt, säger Cecilia Stenberg, kommunikationsansvarig Mars Sverige.

Läs hela rapporten här.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om Mars:

Mars, Incorporated drivs av tron att den värld vi vill ha imorgon formas av hur vi gör affärer idag. Som ett familjeägt företag med en omsättning på över 50 miljarder dollar stödjer vi djur världen över genom vår mångsidiga och växande portfölj av ledande djurvårdsprodukter och veterinärtjänster. Samtidigt glädjer våra kvalitetsprodukter inom snacks och mat miljontals människor varje dag. Vi erbjuder några av världens mest älskade varumärken, såsom ROYAL CANIN®, PEDIGREE®, WHISKAS®, CESAR®, DOVE®, EXTRA®, M&M’s®, SNICKERS® och BEN’S ORIGINAL™. Våra internationella nätverk av djursjukhus, inklusive BANFIELD™, BLUEPEARL™, VCA™ och ANICURA™, omfattar förebyggande, allmän, specialiserad och akut veterinärvård, och vår globala verksamhet inom veterinärdiagnostik, ANTECH®, erbjuder banbrytande kapacitet inom djurdiagnostik. Mars Fem principer inkluderar ledorden Kvalitet, Ansvar, Ömsesidighet, Effektivitet och Frihet, och inspirerar våra över 150 000 medarbetare att varje dag arbeta för att skapa en bättre värld för människorna, djuren och planeten.

För mer information om Mars, besök www.mars.com och följ oss på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Följ Mars

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mars

Mars investerar över 500 miljoner kronor i nytt hållbarhetsinitiativ - ska halvera sina koldioxidutsläpp10.6.2024 10:43:29 CEST | Pressmeddelande

Under ett år släpper en ko ut så mycket metangas att det i teorin skulle kunna fylla 5000 ballonger, motsvarande cirka 95 kg metangas. Sett till hela världens kor så handlar det om sammanlagt 145 miljoner ton metan. Metanutsläppen kan reduceras genom att arbeta med hållbara processer för exempelvis djurfoder. I Sverige står jordbruket idag för cirka 13% av de totala växthusgasutsläppen, med totalt 40% från kornas fodersmältning, enligt Naturvårdsverket. Som en del i Mars nettonoll-satsning - för att tackla problemet med metanutsläpp (mjölkproduktion är idag den näst största orsaken till koldioxidutsläpp) och minska sitt koldioxidavtryck - investerar Mars sammanlagt 47 miljoner dollar, motsvarande cirka 500 miljoner kronor, för att utveckla och bidra till klimatvänliga jordbruksmetoder för att minska utsläppen. Miljöinvesteringen sträcker sig över tre år och är en betydande del i ett större klimatåtagande från Mars där de totalt investerar en miljard dollar under samma period. Konkret s

Många hundägare väljer bort semesterresor7.5.2024 08:00:08 CEST | Pressmeddelande

Hundägare i storstäderna upplever utmaningar under sommarmånaderna. Det visar en Novusundersökning som genomförts på uppdrag av Mars Petcare Sverige. I undersökningen, som baseras på svar från hundägare i storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg, har man tittat närmare på vilka specifika utmaningar som hundägare möter i storstadsmiljö. Resultaten visar bland annat att de varma sommarmånaderna kan vara särskilt utmanande.

Mars ska halvera sina utsläpp längs hela värdekedjan till 203026.9.2023 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Mars satsar på att halvera sina koldioxidutsläpp – alternativt minska dem med omkring 15 miljoner ton – längs hela värdekedjan till och med 2030. Samtidigt fortsätter Mars att investera i klimatåtgärder trots den svagare ekonomin globalt. Mars publicerar nu en handlingsplan – en Net Zero Roadmap – för att snabbare nå nettonollutsläpp, och sätter även ett nytt mål - att halvera koldioxidutsläppen längs hela värdekedjan till 2030. Detta är ett aktieägarmål. Mars investerar hela 1 miljard USD de kommande tre åren för att driva klimatåtgärder – allt ifrån “farm to table” och djurmat, genom hela värdekedjan till butiker, hemmet och veterinärkliniker. En ny Ipsos-undersökning visar att i genomsnitt 69% av vuxna i världens sju största ekonomier anser att företag bör fokusera lika mycket eller mer på att hantera klimatförändringarna som ekonomiska utmaningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye