Dagens industri

Detaljhandelns vinnare - 30 företag till final i Market Awards

Dela

Här är undantagen som trotsar detaljhandelns kris. 30 framgångsrika retailföretag i tio branscher har kvalificerat sig som finalister i Market Awards 2024. 

Här är vinnarna i Market Awards 2023. Nu är det dags att kora årets segrare. 30 framgångsrika retailföretag kämpar om titeln "Detaljhandelns bästa företag".
Här är vinnarna i Market Awards 2023. Nu är det dags att kora årets segrare. 30 framgångsrika retailföretag kämpar om titeln "Detaljhandelns bästa företag". Foto: Pax Engström Nyström

För tredje året i rad hyllar tidningen Market i samarbete med Dagens industri de företag inom handeln som presterat bäst på en hårt konkurrensutsatt marknad.

Juryn har studerat en uppsjö nyckeltal och data, och har nu fattat beslut om vilka 30 företag i tävlingens tio olika kategorier som förtjänar att ta sig till final. Finalisterna väljs ut efter en sammanvägning av en mängd olika parametrar – ekonomiska nyckeltal som omsättningstillväxt och lönsamhet, kundnöjdhet, varumärkets styrka och utveckling samt innovationsförmåga och hållbarhetsarbete.

Researchpartners i tävlingen är Better Business, Xtreme Insight och Center for Retailing vid Handelshögskolan i Stockholm. 

Det har skett en hel del omstuvningar på listan från tidigare år. Många tidigare finalister och vinnare i Market Awards har i år ersatts av nya aktörer.

"Något som är utmärkande för året som gått är att en rad större detaljhandelsföretag har haft det tufft med vikande försäljning och lönsamhet, samtidigt som andra har passat på att tugga i sig marknadsandelar. Det här återspeglas i juryns uttagning av finalister", säger Fredrik Svedjetun, juryordförande i Market Awards och chefredaktör för Market och Dagligvarunytt.

Vinnarna koras på Market Awards-galan i Spegelsalen på Grand Hôtel i Stockholm den 10 oktober. 

Här är finalisterna 2024 i de tio delbranscherna. En vinnare utses i varje bransch och dessutom koras en totalvinnare - detaljhandelns allra bästa företag 2024. 

Lek & nöje
Panduro
Akademibokhandeln
Spelbutiken

Bygghandel
Jem & Fix
Proffsmagasinet
Beijer Byggmateriel

Hemelektronik
Inet
Inrego
Komplett

Hus & hem
Nordic Nest
Lagerhaus
Hemtex

Hälsa & skönhet
Lyko
Caia Cosmetics
Apotek Hjärtat

Kläder & mode
Lager 157
Boozt
Gina Tricot

Livsmedel
Ica Maxi
Willys
Candy World

Diversehandel
Rusta
Clas Ohlson
Normal

Optiker & accessoarer
Synsam
Nymans Ur
Edblad

Sport & fritid
Ridestore
Stadium Outlet
Naturkompaniet

Nyckelord

Kontakter

Pernilla Åbrink, projektledare Market Awards
pernilla.abrink@bonniernews.se 073-558 65 59

Länkar

Om oss

Dagens industri har cirka 150 anställda och en omsättning på cirka 750 miljoner kronor. Vd för Dagens industri är Anders Eriksson och chefredaktör är Peter Fellman. Dagens industris redaktion producerar både den rosa dagstidningen och veckomagasinet Di Weekend.

di.se och Di Digital jobbar cirka 30 personer som, tillsammans med printupplagan, jobbar för att ge Di-läsaren de senaste nyheterna inom näringslivet samt fördjupningar och analyser dygnet runt i både text-, rörligt- och podd-format.

Försäljningen på Dagens industri sköts av två avdelningar: upplaga och annons. Övriga avdelningar är ekonomi, it, tryck och distribution samt hr.

Följ Dagens industri

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dagens industri

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye