Åklagarmyndigheten

Två män åtalade för mord i Umeå

Dela

Två män har i dag åtalats för mord på en 29-årig man på Morkullevägen i Umeå natten till den 8 oktober förra året. Båda männen har varit häktade sedan den 5 juni i år. Åklagaren är tillgänglig för media i eftermiddag.

Utredningen visar att mannen tillfogades 22 skarpeggade skador, troligen från knivhugg. Han hade även skador till följd av trubbigt våld i huvudet. Mannen avled samma natt på sjukhus av förblödning.

– Utifrån vittnesuppgifter, och även vad mordoffret själv hann berätta innan han dog, talar mycket för att det varit fråga om två gärningspersoner. Jag bedömer att bevisningen är tillräckligt stark för att jag ska förvänta mig en fällande dom, säger kammaråklagare Edvard Breitholtz som är förundersökningsledare.

Utredningen har präglats av att personer som har information inte har velat dela med sig av den till polisen och dessutom har det varit svårigheter att få fram information som varit krypterad.

– Det har varit en svår utredning. Nu ser jag fram emot att rätten prövar målet och att de anhöriga då kan få möjlighet att få svar på sina frågor om vad som har hänt, säger Edvard Breitholtz.

Båda männen förnekar brott.

Målnummer i Umeå tingsrätt: B 2856-23.

Kontakt

Kammaråklagare Edvard Breitholtz är tillgänglig för frågor och intervjuer i dag onsdag, kl. 13‑16, 010-562 68 97.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye