Svenska Bowlingförbundet

Jesper Svensson vinner Storm Lucky Larsen Masters - tar sin 12:e PBA-titel

Dela

Jesper Svensson vann Storm Lucky Larsen Masters under söndagskvällen. Han besegrade Teodor Samuelsson i finalen med 257-238 och tar sin 12:e PBA-titel. 
– Jag är superstolt. Det känns väldigt speciellt att få vinna på hemmaplan, säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson vinner Storm Lucky Larsen Masters i Helsingborg. Svensson tar därmed sin 12:e PBA-titel.
Jesper Svensson vinner Storm Lucky Larsen Masters i Helsingborg. Svensson tar därmed sin 12:e PBA-titel. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Det var svensk dominans när Storm Lucky Larsen Masters i Helsingborg avgjordes under söndagen. Tävlingen är den enda utanför USA som är en del av den amerikanska proffstouren PBA och flera av de bästa proffsen har intagit banorna i Olympia Bowling. Men när det var semifinalklart så var det idel svenska spelare kvar i tävlingen genom Martin Larsen, Jesper Svensson, James Blomgren och Teodor Samuelsson.

Jesper Svensson var starkast när allt skulle avgöras och han fick revansch från förra årets finalförlust. Han besegrade nära vännen Martin Larsen i en jämn semifinal med 257-255. I finalen ställdes han mot Teodor Samuelsson som hade vunnit över James Blomgren i den andra semifinalen. Det blev en rafflande final där Svensson drog det längsta strået och vann med 257-238.
– Det känns helt fantastiskt. Förra årets besvikelse över andraplatsen då jag var snubblande nära segern får jag nu tillbaka i glädje - men tusen gånger om känns det som. Det var det här som jag siktade på och den här gången var det min tur att vinna. Jag är superstolt, säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson tar sin 12:e PBA-titel. Förra segern kom i februari 2022 vid PBA David Small´s Championship.
– Jag har väntat länge på det här och framförallt sedan förra året för att kunna ta revansch i den här tävlingen. Det har varit upp- och nedgångar som i alla karriärer. Det kommer perioder när man frågar sig om det är värt all den tid man lägger på bowlingen men i stunder som denna så tycker man att det är väldigt kul.

Svensson blir den första svenska spelaren som vinner Storm Lucky Larsen Masters.
– Jag var verkligen inne i min bubbla och inget skulle stoppa mig idag. Det tog sex år och jag rankar den här PBA-titeln väldigt högt. Både Martin (Larsen) och jag är vana att spela i USA och det här är enda gången under året som de amerikanska spelarna kommer över och spelar här i Sverige. Det känns väldigt speciellt att lyckas ta chansen den här gången och vinna på hemmaplan.

Tvåan Teodor Samuelsson har varit i storform den senaste tiden. Han vann Europatourtävlingen i Odense förra helgen och var nu nära att lägga beslag på PBA-titeln. 
– Det är helt exceptionellt. Det kommer ta ett tag att smälta de här senaste veckorna. Jag förväntade mig inte att jag skulle ta mig så här långt här i Helsingborg. Men steg för steg som gick så kände jag att det var görbart. Jag tycker att jag spelade mina kort rätt i finalen också och jag gav Jesper en väldigt bra match också.
Vad säger du om stämningen under finalspelet?
– Den var extremt bra. SLLM är en av de bäst arrangerade tävlingar jag spelat och det har varit otroligt kul att vara här.

Jesper Svensson instämmer:
– Det är otroligt inspirerande att vara här och spela SLLM. Jag går runt hela veckan och är stolt över att tävlingen finns. Mina amerikanska vänner pratar om tävlingen och det finns ett stort engagemang för tävlingen i Sverige. Det är så många parametrar som ska klaffa och som gör den här tävlingen så bra. Mycket tack vare all publik men också på grund av allt jobb som Daniel (Rönnbäck), Martin (Larsen) och Patrick (Backe) lägger ned.
Vad säger du om att det blev helsvenskt i semifinalerna?
– Det är helt fantastiskt. Vi har en otrolig bredd i svensk bowling och som jag sa tidigare i veckan så var det inte bara de amerikanska bowlarna det handlade om.
Hur var det att möta Martin där i semifinalen i hans egna tävling?
– Det var något extra och många vet att jag verkligen önskar att Martin (Larsen) ska få vinna en PBA-titel. Men vi är alla tävlingsmänniskor och när man väl är inne i de situationerna så handlar det bara om att göra sitt absolut bästa. Det blev en bra match och jag tror att när Martin summerar tävlingsveckan så är han rätt så stolt över sin prestation.

Martin Larsen profilerar SLLM med sitt namn och arrangerar tävlingen tillsammans med Patrick Backe och Daniel Rönnbäck. Larsen har som bäst nått två andraplatser i PBA-sammanhang.
– Jag hade inte ens kunnat drömma om att det skulle gå så bra. Jag tycker att jag har haft lite tungt på banorna den senaste tiden. Jag vet att jag haft tusen andra grejer kring tävlingen att fixa så det har inte varit hundra procent fokus på bowlingen utan hundra procent på att få tävlingen att rulla på. Men sedan var det helt plötsligt final och då var det bara att snöra på sig skorna och köra på, säger Martin Larsen.
Hur gjorde du för att kunna leverera på den nivån samtidigt som det är fullt fart med arrangemanget?
– Jag har världens bästa team med Patrick, (Backe) Daniel (Rönnbäck) och hela bemanningen på Olympia Bowling så jag försökte bara att ta det slag för slag. Jag hade inga direkta förväntningar på mig och ibland kan det göra att det blir mer avslappnat i spelet, säger Martin Larsen som hyllar Jesper Svensson.
– Så bra som Jesper har bowlat det sista året - så bra har han aldrig bowlat tidigare. Han är som en maskin och han slår inga dåliga slag. Man kan hoppas att det blir en kägla kvar någon gång och det blev det för få gånger för att jag skulle kunna slå honom. Han är den mest välförtjänta vinnaren av tävlingen. Han tar hem kvalet, fortsätter i samma stil och tar hem allt. Det är hatten av, säger Martin Larsen.

Topp 4 Storm Lucky Larsen Masters 2024
1.
Jesper Svensson
2. Teodor Samuelsson
3.
Martin Larsen
4.
James Blomgren

Resultat

Segrare i Storm Lucky Larsen Masters genom åren:
2024 Jesper Svensson, Sverige
2023 AJ Johnson, USA
2022 Mathias Ankerdal, Danmark
2019 Carsten Warmen Hansen, Danmark
2018 Kyle Troup, USA
2017 Jason Belmonte, Australien

Klubbinfo topp 4:
James Blomgren, Team Alingsås BC
Teodor Samuelsson, BK Kaskad, Norrköping
Martin Larsen, Team Pergamon BC, Partille
Jesper Svensson, Team Pergamon BC, Partille

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jesper Svensson vinner Storm Lucky Larsen Masters 2024.
Jesper Svensson vinner Storm Lucky Larsen Masters 2024.
Foto: Svenska Bowlingförbundet
Ladda ned bild
Jesper Svensson
Jesper Svensson
Foto: Svenska Bowlingförbundet
Ladda ned bild
Topp 4: Jesper Svensson, Teodor Samuelsson, Martin Larsen och James Blomgren.
Topp 4: Jesper Svensson, Teodor Samuelsson, Martin Larsen och James Blomgren.
Foto: Svenska Bowlingförbundet
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Teodor Samuelsson tog årets andra seger på Europatouren!25.8.2024 19:51:05 CEST | Pressmeddelande

De svenska framgångarna på årets Europatour fortsätter, då Teodor Samuelsson till slut lyckades ta hem segern i Odense International som avgjordes på söndagen. Det var Teodors andra seger på årets tour, då han i maj även vann i Langen, Tyskland. Och precis som i Langen, så blev Emanuel Jonsson fyra – Att vinna båda de senaste tävlingarna där jag ställer upp, den känslan är obeskrivlig!, säger en mycket glad Teodor Samuelsson

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye