Järfälla Kommun

Fler områden i Järfälla får ordningsvakter

Dela

Järfälla kommun arbetar med olika typer av åtgärder för att skapa en lugn och trygg kommun. En av åtgärderna är ordningsvakter. Nu ger Polisen kommunen tillstånd att ha ordningsvakter även på Veddesta handelsplats, Arrendevägen i Viksjö samt Tallbohov och Sångvägen i Jakobsberg. Dessutom omfattar tillståndet kommunala badplatser och idrottsplatser.

Detaljbild med emblem för ordningsvakt på en persons ärm.

Det förebyggande trygghetsarbete som kommunen bedriver består av flera olika typer av insatser med bland annat fältassistenter och mobila väktare. Patrullerande ordningsvakter är ett annat exempel på åtgärd som kommunen arbetat framgångsrikt med under flera år vilket bidragit till en positiv utveckling av den upplevda tryggheten i Järfälla. Nu kan insatsen utökas till fler områden.

– Alla människor förtjänar att känna sig trygga i Järfälla och därför är jag glad över beslutet och den nya lagstiftning som har möjliggjort detta. Det här är ett positivt steg i ett arbete med många delar. Vi behöver kontinuerligt göra mer för att stärka trygghetsarbetet och även om detta besked självklart är positivt så ser jag behovet av fler åtgärder framöver, säger Emma Feldman (M), kommunalråd.

 Järfällas ordningsvakter

Ordningsvakter har ökade befogenheter jämfört med väktare. De har bland annat rättighet att avvisa och avlägsna personer som stör den allmänna ordningen. Ordningsvakterna patrullerar under eftermiddagarna och på kvällarna. De kan nås via kommunens trygghetsnummer.

– Vi ser att ordningsvakternas närvaro har en positiv effekt när det gäller att skapa en tryggare miljö i de områden där de finns. De utgör en viktig pusselbit i vårt arbete med att förhindra och förebygga brott, säger Eva Ullberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Järfälla kommun anlitar upphandlade ordningsvakter till områden som Polisen givit tillstånd för. Sedan tidigare verkar ordningsvakter i bland annat Jakobsberg och Kallhäll. Framöver kommer ordningsvakter att finnas på följande platser i Järfälla:

  • Sångvägen (nytt) och Jakobsbergs centrum
  • Kallhälls centrum
  • Arrendevägen (nytt) och Viksjö centrum
  • Tallbohov (nytt) och Söderhöjden (vid torget)
  • Veddesta handelsplats (nytt)

Utöver dessa områden gäller tillståndet kommunala idrottsplatser och badplatser, där kommunen nu kan sätta in ordningsvakter om det bedöms vara befogat.

Nyckelord

Kontakter

Emma Feldman (M)Kommunalråd

Presskontakt, Ruben Trossmark, 073 841 07 85 eller ruben.trossmark@jarfalla.se.

Tel:073 546 90 98

Eva Ullberg (S)Kommunstyrelsens ordförande

Presskontakt: Christopfer Gummesson, 070-301 98 40 eller christopfer.gummesson@jarfalla.se

Tel:070-301 98 40

Länkar

Om Järfälla

Järfälla strax nordväst om Stockholm, med sina grönområden, sin Mälarkust och sitt fantastiska kollektivtrafikläge, är en attraktiv inflyttningskommun. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Järfälla växer, och samtidigt som det byggs nya attraktiva bostäder planerar vi för tusentals nya jobb i attraktiva kontorslägen, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

Klart för sex nya kvarter i ny stadsmiljö i Barkarby18.10.2024 06:30:00 CEST | Pressmeddelande

Ytterligare en detaljplan för att utveckla Veddesta gamla centrum till livfull och upplevelserik stadsmiljö i Barkarby har vunnit laga kraft. Detaljplanen omfattar sex kvarter med 600-900 nya bostäder. Castellum och Regio äger fastigheterna som ligger i ett mycket tillgängligt läge med gångavstånd till Stockholm och Mälardalens nya knutpunkt för kollektivtrafik, där tunnelbana, buss, pendeltåg, regionaltåg och fjärrtåg finns i direkt anslutning till varandra.

Järfälla kommun förlänger samarbetet med Wåga & Wilja förskolor17.10.2024 12:51:30 CEST | Pressmeddelande

Järfällaföretaget Wåga & Wilja Förskolor AB driver sedan flera år tillbaka förskoleverksamhet med bland annat sju förskolor i Järfälla. Efter omförhandling av hyresavtal under sommaren och hösten för fyra av de totalt sex lokaler som företaget hyr av kommunen har parterna nu enats om en långsiktig lösning med ett 6-årigt hyresavtal istället för det tidigare 3-åriga avtalet. Därmed fortsätter ett uppskattat och långsiktigt samarbete mellan Järfälla kommun och Wåga & Wilja Förskolor AB.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye