Volkswagen Transportbilar

Säljstart för nya California från Volkswagen Transportbilar – Sverigepremiär på Elmia Husvagn Husbil

Dela

Nu öppnar Volkswagen Transportbilar försäljningen av den helt nya California, den ikoniska campingversionen av folkabussen. Med den senaste Multivan i långt utförande som bas har Volkswagen Transportbilar designat om varje del av husbilen och gjort den rymligare, smartare, mer sofistikerad, mångsidigare och mer hållbar. På Elmia Husvagn Husbil 11-15 september visas den upp för första gången i Sverige, men redan idag går den att beställa hos Volkswagen Transportbilars återförsäljare.

Säljstart för California Beach Camper och California Ocean
Säljstart för California Beach Camper och California Ocean

Södertälje, 5 september 2024 – Volkswagen Transportbilar visar både den nya California och den uppdaterade Grand California på Elmia Husvagn Husbil. Modellerna, tillsammans med Caddy California, utgör basen i Volkswagen Transportbilars modellprogram av smidiga och flexibla husbilar i kompakt format. I samband med lanseringen av nya California, lanseras också namnet California som ett eget varumärke under Volkswagen Transportbilar med en egen logotyp.  California-varumärket ska förena Volkswagens vanlife fans runt om i världen och erbjuda tjänster och upplevelser kring det mesta inom semester på fyra hjul.

Volkswagen California Ocean, pris från 854 900 kr
I nya California Ocean ligger huvudfokus på maximal campingupplevelse. Konceptet har förfinats i nya versionen med exempelvis dubbla sidoskjutdörrar. Till de praktiska funktionerna adderas ny teknik för ännu mer komfort, både när det gäller camping och körupplevelse. I första skedet lanseras de nya California-versionerna med en effektiv 150 hk TDI-motor och 7-växlad DSG automat. Lite senare på året tillkommer en fyrhjulsdriven laddhybrid med bensinmotor som ger en totaleffekt på 245 hk. På Elmia visas California Ocean.

Volkswagen California Beach Camper, pris från 754 900 kr
Den andra versionen av nya California som erbjuds i Sverige är Beach Camper. Precis som på Ocean finns här ett popuptak med ett övre sovutrymme och en effektiv värmare. Ett utdragbart minikök bak ger utrymme för en bred sänglösning i kupén. California Beach Camper är lika mycket en praktisk familjebil i vardagen, med plats för fem, som en bekväm campingbil för både korta och långa semestrar.

Volkswagen Grand California, pris från 951 000 kr
Grand California modellår 2025 har uppdaterats på en rad områden. Framför allt så har den fått en ny digital instrumentering med senaste generationens infotainment. Kontrollerna för både parkeringsbromsen och bilens 8-växlade automatlåda har flyttat upp till instrumentbrädan, vilket frigör plats på golvet för smidigare passage till bodelen mellan de snurrbara stolarna fram. Även nya säkerhets- och assistanssystem har tillkommit. På Elmia visas den längre 680-versionen av Grand California.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Det utdragbara miniköket med en gasplatta i California Beach Camper
Det utdragbara miniköket med en gasplatta i California Beach Camper
Ladda ned bild
Lätt att stuva kylvarorna i California Ocean via skjutdörren bakom föraren
Lätt att stuva kylvarorna i California Ocean via skjutdörren bakom föraren
Ladda ned bild
California erbjuder sovplatser i två nivåer. På bilden den nedre bädden i California Ocean.
California erbjuder sovplatser i två nivåer. På bilden den nedre bädden i California Ocean.
Ladda ned bild
Nya California erbjuder hög komfort och de senaste assistans- och säkerhetssystemen
Nya California erbjuder hög komfort och de senaste assistans- och säkerhetssystemen
Ladda ned bild
Under det nya varumärket California erbjuder Volkswagen Transportbilar tre modeller för smidig camping
Under det nya varumärket California erbjuder Volkswagen Transportbilar tre modeller för smidig camping
Ladda ned bild
Årsmodell 2025 av Grand California får Crafters nya digitala instrumentering
Årsmodell 2025 av Grand California får Crafters nya digitala instrumentering
Ladda ned bild

Länkar

Som en ledande tillverkare av lätta transportbilar omformar Volkswagen Transportbilar (VWCV, Volkswagen Commercial Vehicles) sättet att transportera varor, tjänster och människor. Våra fordon kör hantverkare, familjer och äventyrare, nybakat bröd, paket och surfbrädor. Ambulanspersonal, poliser och mobil servicepersonal - alla litar på sin Volkswagen Transportbil för att utföra sitt dagliga arbete. I Volkswagen Transportbilars fabriker, som finns i Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) och Pacheco (ARG), sysselsätts över 24,000 människor med att tillverka och marknadsföra modellserierna Caddy, Transporter, Crafter, Multivan, Amarok och nya elektiska ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Inom Volkswagen-gruppen är man delaktig att forma framtidens samhälle med nya mobilitetslösningar genom sitt huvudansvar för utvecklandet av autonom körning, Maas och TaaS (Mobility/Transport as a Service) och framtida produkter som ”robo-taxis” och ”robo-vans”. I Sverige säljs Volkswagen Transportbilar via ett 90-tal återförsäljare runt om i landet. Det svenska huvudkontoret finns i Södertälje, Volkswagen Group Sverige AB. Volkswagen Transportbilar är det klart ledande märket i Sverige inom lätta transportbilar.

Följ Volkswagen Transportbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Transportbilar

Säljstart för Volkswagen Caddy och Caddy Cargo som laddhybrid - upp till 12 mils räckvidd11.9.2024 18:06:19 CEST | Pressmeddelande

Nu erbjuds Caddy Cargo från Volkswagen Transportbilar, Sveriges mest sålda transportbil, även som laddhybrid (eHybrid) med upp till 12 mils elektrisk räckvidd. En bra möjlighet för företag runt om i landet som vill minska sina CO2-utsläpp och drivmedelskostnader, utan räckviddsbegränsningar vid oplanerade längre resor. Samma drivlina finns även till Caddy, alltså personbilsversionen av Caddy Cargo, med plats för upp till sju personer.

Elektrisk skåpbil med 340 hk – Nya ID. Buzz Cargo 4MOTION från Volkswagen Transportbilar22.8.2024 13:54:35 CEST | Pressmeddelande

Nu öppnar Volkswagen Transportbilar försäljningen av den fyrhjulsdrivna versionen av ID. Buzz Cargo. Med dubbla motorer ges en totaleffekt på 250 kW (340 hk) och möjligheten att accelerera från 0 till 100 km/h på 6,1 sekunder eller dra släp på upp till 1.800 kilo. Även den bakhjulsdrivna versionen har fått betydande uppdateringar och erbjuds nu också i en Proline-version med ett mindre batteripaket på 59 kWh (netto) och en räckvidd på cirka 330 km.

Världspremiär för helt nya Volkswagen California – den mest innovativa California någonsin går att beställa till sommaren7.5.2024 18:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nya California är som standard utrustad med skjutdörrar på både vänster och höger sida och gör campingbilen mer flexibel än någonsin. Nya California blir också den första campingbilen från Volkswagen Transportbilar som erbjuds med laddhybriddrift, som även inkluderar fyrhjulsdrift. Till Sverige är två av fem versioner aktuella: Beach Camper och Ocean. De campingrelaterade funktioner kan nu styras via en display i bodelen, via infotainmentdisplayen på instrumentbrädan eller via California-appen på en smartphone.

Världspremiär för Volkswagen ID. Buzz GTX - Den mest kraftfulla folkabussen någonsin21.3.2024 10:01:00 CET | Pressmeddelande

Nya ID. Buzz GTX (250 kW/340 hk) är den starkaste serietillverkade folkabussen hittills, under dess snart 75-åriga historia Två axelavstånd och två batterier: ID. Buzz GTX med normal hjulbas får ett 79 kWh-batteri, ID. Buzz GTX med lång hjulbas är utrustad med ett 86 kWh batteri Fyrhjulsdrift som standard med en elektrisk drivmotor på framaxeln, och en andra på bakaxeln, bildar tillsammans det intelligent styrda fyrhjulsdriftsystemet 4MOTION ID. Buzz GTX accelererar till 100 km/h på ca 6,5 sekunder (prognos) och ger optimalt grepp på alla underlag tack vare fyrhjulsdriften Ökad dragkraft för tyngre last med ID. Buzz GTX

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye