Bookmark Förlag

Katarina Wennstams Döda kvinnor förlåter inte nominerad till Årets svenska deckare 2024

Dela

För sjätte året i rad delar streamingtjänsten BookBeat ut pris för bästa deckare under Bokmässan i Göteborg. Döda kvinnor förlåter inte av Katarina Wennstam är nominerad till Årets svenska deckare 2024. Priset delas ut på Crimetime under Bokmässan i Göteborg den 28 september.

Katarina Wennstam, nominerad i kategorin Årets svenska deckare 2024. Foto: Kajsa Göransson
Katarina Wennstam, nominerad i kategorin Årets svenska deckare 2024. Foto: Kajsa Göransson

För andra gången hyllar streamingtjänsten BookBeat årets bästa deckare under Crimetime på Bokmässan i Göteborg, lördagen den 28 september. Bland de nominerade finns Katarina Wennstams Döda kvinnor förlåter inte som släpptes hösten 2023. Boken är den första delen i Wennstams nya hjärteprojekt, den historiska deckarsviten Sekelskiftesmorden. Boken släpptes som pocket den 1 augusti i år, och den 3 oktober kommer den efterlängtade uppföljaren Död mans kvinna, som förhandssläpps under Bokmässan i Göteborg.

”Det är fantastiskt roligt att min nya serie Sekelskiftesmorden har tagits emot så väl av läsare och lyssnare”, säger Katarina Wennstam. ”Det känns som att det är många med mig som fascineras och skräms av hur hårda villkoren var för svenska kvinnor kring förra sekelskiftet. Det känns väldigt roligt att Döda kvinnor förlåter inte är nominerad till Årets svenska deckare.”

Priset baseras på lyssningsstatistik från BookBeats 250 000 användare, och på de mest genomlyssnade titlarna inom kategorin deckare. Döda kvinnor förlåter inte har över 13 000 omdömen på BookBeat med ett snittbetyg på 4,5 av 5. Boken är inläst av Katarina Ewerlöf som är nominerad i kategorin Årets svenska deckarröst 2024.

De övriga nominerade till Årets svenska deckare 2024 är Långfredagen av Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt, Bestseller av Pascal Engman, Vilseledaren av Viveca Sten, Käraste Lena av Ninni Schulman och Den sista utposten av Mari Jungstedt.

Katarina Wennstam är en av Sveriges mest lästa författare med bakgrund som kriminaljournalist i SVT. Som frontfigur i den svenska debatten om kvinnors rättigheter och lika villkor har Wennstam varit avgörande för flera viktiga lagändringar, bland annat den nya samtyckeslagen som trädde i kraft 2018.

Hennes böcker har älskats av läsare och litteraturkritiker och hennes första bok, Flickan och skulden, betraktas idag som en kultbok. Flickan och skulden nominerades till Augustpriset för bästa fackbok och belönades med Vilhelm Moberg-stipendiet, samt Advokatsamfundets Stora Journalistpris. 2019 tilldelades hon svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter.

Sekelskiftesmorden innebär en vändning i Wennstams författarskap, utan att skifta fokus från kvinnofrågorna. Första boken, Döda kvinnor förlåter inte, släpptes hösten 2023 och uppföljaren, Död mans kvinna, släpps hösten 2024.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Ladda ned bild
Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Ladda ned bild
Döda kvinnor förlåter inte, första delen i Sekelskiftesmorden, släpptes i oktober 2023.
Döda kvinnor förlåter inte, första delen i Sekelskiftesmorden, släpptes i oktober 2023.
Ladda ned bild
Död mans kvinna är andra delen i serien Sekelskiftesmorden och släpps 3 oktober 2024.
Död mans kvinna är andra delen i serien Sekelskiftesmorden och släpps 3 oktober 2024.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye