Region Östergötland

Felaktigt utskick till digitala brevlådor

Dela

Region Östergötland anmäler en personuppgiftsincident till Integritetsskyddmyndigheten. Det handlar om meddelanden till patienter, som av misstag har skickats ut till fel mottagares digitala brevlådor.

Orsaken till felet är ett misstag vid hanteringen av en datafil med personuppgifter hos en underleverantör, som hanterar utskick till digitala brevlådor från Region Östergötland.

Felet berör ett hundratal mottagare som fått fel utskick till sina digitala brevlådor. Regionen har kontaktat dem som drabbats och felet har korrigerats. Händelsen kommer också att anmälas till Integritetsskyddsmyndigheten, då det handlar om en personuppgiftsincident.

– Vi beklagar verkligen misstaget. Det är allvarligt när uppgifter från hälso- och sjukvården hamnar hos fel mottagare. Regionen går nu tillsammans med underleverantören vidare med händelsen för att se vilka åtgärder vi kan göra för att det inte ska kunna upprepas, säger Henrik Schildt, IT-direktör i Region Östergötland.

Kontakter

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye