Stockholms stad

Hur vill du utveckla Gamla stan?

Dela

Gamla stan har som en del av den nya stadsmiljözonen fått fler möbler och växter, färre parkeringar och begränsad biltrafik. Nu vill Stockholms stad utveckla Gamla stan ännu mer och vill veta vad alla som besöker, bor eller jobbar i Gamla stan tycker. Vilka platser är bra? Vilka borde förbättras? Och hur ska stadsmiljözonen utvecklas framåt?

Kornhamnstorg i Gamla stan en solig dag.
Kornhamnstorg i Gamla stan. Foto: Ida Rosqvist.

För att ta in synpunkter och idéer om detta kommer staden arrangera ett öppet hus i Tekniska nämndhuset, Flemminggatan 4, den 18 september mellan klockan 16.30-19.30. Anmälan görs via Öppet hus om stadsmiljözon Gamla stan - Stockholms stad (trafik.stockholm).

Staden kommer också använda ett dialogverktyg för att hämta in åsikter och tankar om Gamla stan. Från och med idag, den 6:e september, finns verktyget tillgängligt via https://www.placetoplan.se/gamlastan. Inkomna synpunkter kommer sedan vara en del av underlaget för stadens fortsatta arbete med stadsmiljözonen i Gamla stan. Dialogverktyget är öppet till den 31 oktober och resultatet kommer därefter sammanställas i en dialograpport som publiceras på stadens webbsida.

– Vi som jobbar med Gamla stan och stadmiljözonen är jätteintresserade av att få veta vad folk tycker om platsen och vårt arbete. Vi vill ha in massor av önskemål om hur Gamla stan ska utvecklas så att vi kan ta med dem i vårt fortsatta arbete, säger Gustaf Krogh, projektledare trafikkontoret i Stockholms stad.

– Verktyget är utformat så att detta blir medborgardialog på riktigt, här kan verkligen alla få komma till tals och bli lyssnade på, säger Alexander Sthåle, på Spacescape som tagit fram verktyget.

Vad? Öppet hus om stadsmiljözon Gamla stan
När? 18 september klockan 16.30-19.30
Var? Tekniska nämndhuset, Flemminggatan 4

Anmälan: Öppet hus om stadsmiljözon Gamla stan - Stockholms stad (trafik.stockholm)

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretMalinda Flodman, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:076-122 62 78Tel:08-508 26 282malinda.flodman@stockholm.se

Bilder

Kornhamnstorg i Gamla stan en solig dag.
Kornhamnstorg i Gamla stan. Foto: Ida Rosqvist.
Ladda ned bild

Länkar

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye