Svensk Innebandy

U19-damerna segrare i Finnkampen: "Bara att njuta"

Dela

Med gårdagens seger i bagaget fortsatte Sveriges U19-damer på den inslagna vägen under lördagen och tog hem hela Finnkampenmötet för deras del.

U19-damernas Julia Nilsson glänste under Finnkampen.
U19-damernas Julia Nilsson glänste under Finnkampen. Tor Röjerås

En av huvudpersonerna i matchen blev Julia Nilsson som med sina tre mål och en assist var poängbäst. Och det var inte vilken match som helst för Nilsson utan det var den sista i U19-landslaget.

– Det är bara att njuta av det sista nu. Jag stod och rös under nationalsången. Nu ska jag hem och bara ta in allt, säger hon efter matchen.

Nilsson som till den här säsongen gått till Täby FC spelade förra året i Storvreta IBK i Allsvenskan och de håller precis som herrlaget till i just IFU-arena. Så det var ett kärt återseende, om än med en annan tröja.

– Jag känner mig hemma här, det är kul att vara tillbaka på IFU.

Matchen började bra för svensk del när man efter tre och en halv minut tog ledningen, en ledning som man sedan aldrig släppte på. Efter de första tjugo minuterna stod det 3-0 på tavlan efter mål av Elin Wadell, Julia Nilsson och Alva Törnroos.

Det var första i början på andra som Finland för första gången i matchen lyckades hitta nätmaskorna men det gjorde också Julia Nilsson som med sitt andra mål fixade ställning 4-2. Nilssons mål var dock det enda i mittperioden medan Finland gjorde två, vilket innebär att dagens mittperiod är den första och enda periodvinsten för de finska U19-damerna under helgen.

Period nummer tre blev en målrik historia där båda lagen släppte lite på tyglarna. Sverige dunkade in fyra bollar och Finland två. Julia Nilsson höll vanan trogen och gjorde ett mål även i den sista perioden. Och efter matchen var hon nöjd med den egna prestationen.

– Jag är jättenöjd över min egen insats, det är jättekul att avsluta tiden i U19 såhär.

Även matchen och turneringen i sin helhet får gott betyg.

– Det var en jättebra match, jätterolig att spela. Vi är ett nytt lag och vi gör det jättebra tillsammans.

Matchfakta
Sverige-Finland 8-4 (3-0, 1-2, 4-2)

Första perioden
1-0 (03.28) Elin Wadell (Emellie Gharaei)
2-0 (11.28) Julia Nilsson (Hanna Lööw)
3-0 (14.29) Alva Törnroos (Maja Smidner)

Andra perioden
3-1 (03.19) Zara Gauffin-Kauste (Vilja Kuutiniemi)
4-1 (15.09) Julia Nilsson (Jonna Lindgren)
4-2 (18.32) Okänd

Tredje perioden
5-2 (06.39) Ellen Hedberg (Emellie Gharaei)
6-2 (08.46) Maja Smidner (Julia Nilsson)
6-3 (10.45) Ella Virtanen (Vilja Kuutiniemi)
7-3 (14.52) Emmelie Gharaei (Ellen Hedberg)
7-4 (15.50) Okänd
8-4 (18.21) Julia Eriksson (Vera Eriksson)

Nyckelord

Kontakter

Christoffer SuominenFörbundskapten, U19-damlandslaget

Tel:0730-288020

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

U19-landslagen med en vinst och en förlust i Finnkampens dag 16.9.2024 23:26:55 CEST | Pressmeddelande

Sveriges U19-damer drog det längsta strået när de på fredagskvällen besegrade Finland i Finnkampens första omgång. Stor segerorganisatör var Julia Nilsson och Emellie Gharaei som stod för två poäng var i IFU Arena. På U19-herrsidan blev det däremot förlust med ett enda måls marginal trots slutforcering. Sveriges inledningen var stark men sen skulle Finland ta över och kunde till sist hålla ut när klockan ljöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.